GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ιταλοί ψηφίζουν στις δημοτικές και ο Ρέντσι περιμένει το μήνυμα

Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται σήμερα οι Ιταλοί, με την σημερινή διαδικασία να αποτελεί ένα crash test για την κυβέρνη...


Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται σήμερα οι Ιταλοί, με την σημερινή διαδικασία να αποτελεί ένα crash test για την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι. Μεγάλο μέρος των αναλυτών τονίζει, πως αναμένεται να γίνει αισθητή η απογοήτευση των Ιταλών από την πολιτική -ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο- λόγω και σειράς πρόσφατων σκανδάλων. Κατά συνέπεια, πολλοί ψηφοφόροι είναι πιθανόν να επιλέξουν την αποχή και ως μορφή έμμεσης διαμαρτυρίας.
Οι υποψήφιοι του κυβερνώντος Δημοκρατικού κόμματος δυσκολεύονται σε Ρώμη και Μιλάνο ενώ και οι αναμέτρηση στο Τορίνο είναι αμφίρροπη. Μεγάλος αντίπαλος είναι ο Μπέπε Γκρίλλο και το αριστερό Κίνημα των 5 Αστέρων, oπως έγινε και στην Ισπανία με τους Podemos που – σε συνεργασία με άλλα αριστερά κινήματα – πήραν το δήμο της Μαδρίτης και άλλων μεγάλων πόλεων. 
Ο Γκρίλλο είναι σίγουρος για τη νίκη στη Ρώμη και δήλωσε δήλωσε πως θα αυτοπυρποληθεί, εάν η εντυπωσιακή Βιρτζίνια Ράτζι υποψήφια του Κινήματος Πέντε Αστέρων , δεν γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Ρώμης. Η 37χρονη δικηγόρος εμφανιζόταν να έχει το προβάδισμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από 15 ημέρες.
Απέναντί της κατέρχονται δύο υποψήφιοι από τη δεξιά. Η Τζόρτζια Μελόνι και ο Άλφιο Μαρκίνι που στηρίζεται τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο Ρομπέρτο Τζακέτι είναι ο εκλεκτός του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση δύσκολα κάποιος εκ των τεσσάρων θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία. Συνεπώς ο νικητής θα αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 19 Ιουνίου.
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση