GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις

Τη Δευτέρα θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή από αυτό το μήνα το νέο σύστημα πληρωμής, π...


Τη Δευτέρα θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή από αυτό το μήνα το νέο σύστημα πληρωμής, που ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.
Συγκεκριμένα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίστηκε ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σταδιακή ένταξη Ταμείων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών στο ΕΤΕΑ είχε οδηγήσει στην ύπαρξη τριών διαφορετικών ημερομηνιών καταβολής συντάξεων, με αποτέλεσμα επιπλέον διοικητική επιβάρυνση. Άλλωστε, το σύνολο των εισπράξεων του ΕΤΕΑ γίνεται τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα». «Τούτο προκαλούσε λειτουργικό πρόβλημα κατά την κατανομή», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη, ώστε οι ρυθμισμένες οφειλές συνταξιούχων να μην θεωρούνται ληξιπρόθεσμες ως την 2η εργάσιμη ημέρα του μήνα, οπότε θα γίνεται η καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

3 σχόλια

 1. Μου μεταφέρθηκε από αγαπημένη φίλη, παρούσα στο περιστατικό, και το κοινοποιώ:

  Καφενείο σε γειτονιά εδώ στα δυτικά και έξι-εφτά γερόντια έχουν ξεσπάσει σε άψογα γαλλικά κατά του Τσίπρα και του Κατρούγκαλου, έχοντας γυρίσει από την τράπεζα με λειψές τις πενταροδεκάρες της σύνταξης.

  Παρευρισκόμενος συριζάς, που τον ήξεραν και τους ήξερε, καθώς αριστεροί είναι οι άνθρωποι, κάτι πήγε να πει για το επικουρικό που θα τους δοθεί από Δευτέρα.

  Δεν πρόλαβε να τελειώσει τον καφέ του. Ακόμα τρέχει!

  Το καλό είναι που ο καφετζής αρνήθηκε να του πληρώσουν τις δυο καρέκλες και μερικά ποτήρια, που εκσφενδονίστηκαν.

  "Σιγά, ρε παιδιά! Όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θ' αυξηθεί η σύνταξη και θα μου τα πληρώσετε"...

  Θα φάνε πολύ ξύλο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άσε που δεν θα πληρώνει κάνεις ΤΊΠΟΤΑ....Ας ΠΆΝΕ ΣΤΑ ΖΩΝΤΆΝΙΑ --ΛΙΒΆΔΙΑ--ΒΟΡΙΖΙΑ--ΖΑΡΟ--ΚΟΥΡΣΟΝΑ--ΑΝΩΓΕΙΑ- ΝΑ ΚΌΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΎΜΑ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ...ΕΚΕΊ ΈΧΕΙ ΟΡΤΕΒ ΜΕ ΚΑΤΣΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΆΣΝΙΚΟΦ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολιτικοί απατεώνες...Εϊπαν ότι θα κόψουν το ΕΚΑΣ από το 20% των δικαιούχων, και έκοψαν από το 40%....

  Σοκ και δέος περίμενε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, που απο το απόγευμα της Τρίτης επισκέπτονται ΑΤΜ σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν αν τους έχει πιστωθεί η σύνταξη του Ιουλίου. Κι αυτό γιατί σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του ασφαλιστικού που συνεταξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ.

  Και σαν να μην έφτανε αυτό το κατόρθωμα, η κυβέρνηση αποδείχθηκε μνημονιακότερη του Μνημονίου όσον αφορά το «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ καθώς κατάφερε τελικά να κόψει το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αλλά στο 40%!

  Ο λογαριασμός του τρόμου για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους

  Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου - υποχώρησε στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές - είδαν τις συντάξεις τους κομμένες στο μισό!

  Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπραξουν 580 ευρώ.

  Επειδή όμως τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικα 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ.
  Έκοψαν το ΕΚΑΣ στο 40% των δικαιούχων ενώ το Μνημόνιο έλεγε 20%

  Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας τελικά έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαούχων από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

  Ενώ, δηλαδή, το 2015 η κυβέρνηση υπέγραψε για κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, ο τελικός αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν.

  Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό αποδίδοντας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα οι τελικοί ποσοτικοποιημένοι στόχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι της αρχικής εκτίμησης.


  ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΎ ΤΟΥΣ ΒΡΊΣΚΕΤΕ....ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΏΛΟ ΕΥΡΏΠΗ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «ΚΟΦΤΗΣ» ΣΤΟ 4o ΡΑΪΧ....

  Οχι, λοιπόν, οι Βρετανοί δεν είναι τρελοί. Πανηλίθιοι είναι, αντιθέτως, οι νταβατζήδες των αγορών και του Βερολίνου, που πήγαν να τους τρομοκρατήσουν για να επιβάλουν τετελεσμένα, είτε με το καλό είτε με το... στανιό.... Σε ποιους;.. Σ' αυτούς που δεν μάσησαν από απειλές, ερπύστριες και βομβαρδισμούς σε δύο παγκόσμιους πολέμους.... Στους απλούς ανώνυμους κατοίκους της υπέροχης αγγλικής υπαίθρου, στους πραγματικούς ανθρώπους.....

  Οι υπόλοιποι, η ακαδημαϊκή νομενκλατούρα του Ιτον, της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, που ξεροσταλιάζει για κάποια «ευρωεπιδότηση», η ψεύτικη «αριστοκρατία» του Σίτι, οι traders και τα όρνια των hedge funds που φιλοτέχνησαν τις «πέτσινες» δημοσκοπήσεις, μπορούν πλέον να ενώσουν τη θλίψη τους με τα καρακόλια του Βερολίνου: τους «ευρω-στρατονόμους», που ατυχώς ονομάζονται «υπερεθνική ελίτ των Βρυξελλών».....

  Eθνική συνείδηση δεν έχουν, αλλά σε καμία ελίτ δεν ανήκουν... Πρόκειται για μίσθαρνα στελέχη πολύ χαμηλού επιπέδου... Γι' αυτό δεν μπόρεσαν ούτε να πείσουν.... ούτε να...φοβερίσουν τους πραγματικούς ανθρώπους.....

  Το έργο το είδαμε, άλλωστε, και στα δικά μας, πέρυσι τέτοια εποχή: αποκρουστικά μαντρόσκυλα της Καγκελαρίας, τύπου Τουσκ, Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ, ντυμένα με τον μανδύα του «ευρω-γραφειοκράτη», να κουνούν το δάχτυλο επισείοντας τις συνέπειες ενός «όχι» στο δημοψήφισμα. Σε κακόηχη συγχορδία με τα ντόπια ζόμπι της ευρωλιγουριάς και τους ξεχασμένους βρικόλακες της πολιτικής, που βγήκαν για να μας υποδείξουν το καλό μας.

  Ακόμη και οι γκρεμοτσακισμένοι Ελληνες τους αγνόησαν... Μόνο που υπάρχει μια διαφορά: το δικό μας ΟΧΙ των είκοσι μονάδων βρέθηκε ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Τσίπρας να το βαφτίσει ναι και δεν τονς έχουμε γαμήσι ΑΚΌΜΑ.... Στην Αγγλία δεν παίζουν αυτά... Το Βrexit είναι Brexit, έστω κι αν πέρασε οριακά, έστω κι αν σύσσωμη η Σκοτία το καταψήφισε, έστω κι αν κάποια αστικά κέντρα της υποτιθέμενης διανόησης το αποδοκίμασαν....

  Η Βρετανία εγκαταλείπει το μαντρί, λοιπόν, και προσφέρει το πολυπόθητο συστημικό σοκ που είχε τόση ανάγκη μια Ευρώπη- όμηρος του απεχθούς γερμανικού ηγεμονισμού....

  Οι «ξεροκέφαλοι» Αγγλοι καθαρίζουν πάλι την παρτίδα, βάζοντας «φρένο» στο αναδυόμενο
  4ο Ράιχ και στην αντίληψη ότι όλοι πρέπει να δουλεύουν για να πλένουν τα πόδια τους στις θάλασσες του ευρωπαϊκού Νότου οι Γερμανοί συνταξιούχοι.....ΤΣΙΠΡΑ ΕΊΣΑΙ ΕΝΑ ΜΊΑΣΜΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ...

  ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση