GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα όλοι (σχεδόν) ποντάρουν στο Bremain - "Ράλι" στο Λονδίνο

Τρεις ημέρες πριν από την ιστορική ψηφοφορία για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την αποχώρησή του απ' ...


Τρεις ημέρες πριν από την ιστορική ψηφοφορία για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την αποχώρησή του απ' αυτήν, η εκστρατεία για το δημοψήφισμα μπήκε σήμερα στην τελευταία ευθεία, με της χρηματοοικονομικές αγορές να στοιχηματίζουν στην παραμονή, μετά τον φόνο μιας φιλοευρωπαίας βουλευτού.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σημείωνε σήμερα στη μέση της συνεδρίασης άνοδο πάνω από 3%, καθώς οι επενδυτές φαίνονται πιο αισιόδοξοι ότι το Brexit μπορεί να αποφευχθεί στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Ο δείκτης FTSE 100 των κύριων μετοχών σημειώνει αυτήν την ώρα άνοδο 206,5 μονάδων ή 3,43% γυρω, στις 6.227,57 μονάδες, κυρίως χάρη στις τραπεζικές μετοχές όπως της Royal Bank of Scotland ή της Lloyds.
Εν τω μεταξύ, οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν στο 78% σήμερα, από 60-67% που ήταν την Παρασκευή, σύμφωνα με το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair.
Το γραφείο στοιχημάτων William Hill ανακοίνωσε πως προσφέρει πιθανότητες 1/5 για το Remain, πράγμα που σημαίνει πως δίνει 83% πιθανότητες στο να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ.
"Δεν είναι ασυνήθιστο στη διάρκεια της εκστρατείας να βλέπουμε ξαφνικές εναλλαγές προς τη μία ή την άλλη πλευρά, και παρόλο που οι περισσότεροι βάζουν σήμερα τα χρήματά τους στο Remain, πήραμε ένα στοίχημα 5.000 λιρών για το Leave", ότι δηλαδή θα επικρατήσει η ψήφος υπέρ της αποχώρησης, δήλωσε ο Γκρέιαμ Σαρπ, εκπρόσωπος του William Hill.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν άνοδο της παράταξης που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ μετά τον φόνο της βουλευτού. Αμέσως η ισοτιμία της στερλίνας αυξήθηκε σήμερα το πρωί, καθώς οι χρηματοοικονομικές αγορές έβαλαν στην άκρη, τουλάχιστον προσωρινά, τις ανησυχίες τους για ένα Brexit.

Διάφορες δημοσκοπήσεις "έδειξαν μια χειροπιαστή αλλαγή προς την κατεύθυνση του Remain", δηλαδή της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στην ΕΕ, "και φαίνεται πως οι επενδυτές αντιδρούν σ' αυτούς τους αριθμούς", δήλωσε ο Τζο Ράντλ της ETX Capital.

Η πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τον φόνο από το ινστιτούτο Survation έφερε την παράταξη υπέρ της παραμονής στην ΕΕ πρώτη με 45%, και αυτή που τάσσεται υπέρ της εξόδου να ακολουθεί με 42%, ενώ η προηγούμενη έρευνα του ίδιου ινστιτούτου είχε δώσει το ακριβώς αντίστροφο αποτέλεσμα.

Ενισχυμένη απ' αυτή την τελευταία δημοσκόπηση, η παράταξη του "μέσα" έρχεται πλέον ισοπαλία με εκείνη του "έξω" από την ΕΕ στον μέσο όρο των έξι τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση