GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Brexit: Πρώτη ενδεικτική δημοσκόπηση αποτελέσματος τα μεσάνυχτα

Στις κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα παραμονής η όχι του Ηνωμένου Βσιλείου στην ΕΕ προσέρχονται σήμερα Βρετανοί, Ουαλοί και Σκωτσέζ...


Στις κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα παραμονής η όχι του Ηνωμένου Βσιλείου στην ΕΕ προσέρχονται σήμερα Βρετανοί, Ουαλοί και Σκωτσέζοι, με το αποτέλεσμα να κρίνεται δραματικά αμφίρροπο. 

"Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ ή να φύγει από την ΕΕ;" είναι το ακριβές ερωτημα το οποίο αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο. 

Τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν πρόκειται να διενεργήσουν τα κλασικά έξιτ πολ, επειδή το περιθώριο λάθους για ένα ερώτημα που δεν έχει προηγούμενο, θεωρείται υπερβολικά μεγάλο. Ωστόσο, το ινστιτούτο YouGov θα δώσει στη δημοσιότητα μια δημοσκόπηση, λίγη ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες στις 22.00, τοπική ώρα (24.00 ώρα Ελλάδας).

Η έρευνα του YouGov θα βασιστεί στις απαντήσεις που θα δώσει μια προεπιλεγμένη ομάδα ψηφοφόρων που θεωρείται αντιπροσωπευτική του εκλογικού σώματος. Τα ευρήματα του ινστιτούτου θα ανακοινωθούν από το κανάλι Sky News. 

Το YouGov θεωρείται έγκυρο, καθώς είχε προβλέψει με επιτυχία τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, το 2014.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Times τη Δευτέρα, έδινε ποσοστό 44% υπέρ του Brexit και 42% υπέρ της παραμονής. Άλλες δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν ότι προηγείται οριακά το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής.

Πάντως, τόσο το YouGov όσο και άλλες μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους στις βουλευτικές εκλογές του 2015, τις οποίες κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Επί μήνες, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι Συντηρητικοί θα έδιναν μάχη στήθος με στήθος με τους Εργατικούς για την πρωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση