GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριστικό τέλος για τους 200 υπέρ του εκλογικού νόμου – Αποχή από τη ΧΑ

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο, που όπως φαίνε...


Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο, που όπως φαίνεται, δεν έχει ουσιαστικά κανένα νόημα.  Μιλώντας στην Βουλή,  ο ειδικός αγορητής του κόμματος Ιωάννης Λαγός, προανήγγειλε την αποχή της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο. 

Αυτό σημαίνει ότι - με την αποχή των 18 βουλευτών της ΧΑ - αποκλείεται το ενδεχόμενο ψήφισης του εκλογικού νομοσχεδίου με τουλάχιστον 200 βουλευτές, προκειμένου να ισχύσουν άμεσα οι διατάξεις. 

Πλέον, οι βουλευτές που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν το σύνολο ή μέρος του νομοσχεδίου περιορίζονται στους 179.

Βάσει των έως τώρα τοποθετήσεων, υπέρ του νομοσχεδίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (144), οι ΑΝΕΛ (9), το ΚΚΕ (15), η Ενωση Κεντρώων (9), ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Αθ. Θεοχαρόπουλος και ο ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος.

Αντιθέτως, δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση η ΝΔ (75), το ΠΑΣΟΚ (15), το Ποτάμι (10) και οι ανεξάρτητοι Χ.Θεοχάρης, Λ.Γρηγοράκος και Στ.Παναγούλης.

Πάντως, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου με την ψηφοφορία, μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα, για να τοποθετηθούν αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση