GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχαία τραγωδία στη Δωδώνη, με ηθοποιούς από 8 διαφορετικές χώρες

Η οικουμενικότητα της αρχαίας Δωδώνης αναμένεται να αναδειχθεί, μέσα από μια καινοτόμο θεατρική παράσταση, που θα παρουσιάσουν ο δήμο...


Η οικουμενικότητα της αρχαίας Δωδώνης αναμένεται να αναδειχθεί, μέσα από μια καινοτόμο θεατρική παράσταση, που θα παρουσιάσουν ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο, κατά το οποίο ηθοποιοί, από οκτώ διαφορετικές χώρες, θα ανεβάσουν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες .

Διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται για να υπηρετήσουν το αρχαίο ελληνικό δράμα, τη διαχρονικότητά του και κυρίως τη δύναμη του λόγου να παραμένει επίκαιρος και παγκόσμιος.

Οι ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, τη Χιλή και τη Ζιμπάμπουε, βρίσκονται, από το βράδυ της Κυριακής, στη Δωδώνη και ξεκίνησαν τις πρόβες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Κονταξή.

Μαζί τους κι άλλοι συντελεστές της παράστασης που μετέχουν στο φιλόδοξο εγχείρημα που θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο.

Ηθοποιούς και συντελεστές υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στο θεατρικό δρώμενο, όπως επίσης και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου 'Αννα Γιώτη.

«Σας καλωσορίζω στον χώρο που κατοίκησαν οι πρώτοι Έλληνες. Στην κατοικία του Ξένιου Δία, στο αρχαιότερο μαντείο και στο μεγαλύτερο θέατρο. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια να αναδείξουμε την οικουμενικότητα της Δωδώνης, τη δύναμη της πολυπολιτισμικότητας και τον πάντα επίκαιρο λόγο των τραγικών...

Ευελπιστούμε να φύγετε με τους καλύτερους χρησμούς και να αποτελέσετε πρεσβευτές της Ελλάδας και της Δωδώνης» τόνισε ο δήμαρχος.

Τις ευχαριστίες όλων των συντελεστών προς τον δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο, μετέφερε ο Βασίλης Κονταξής, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα... Αξίζουν συγχαρητήρια στον δήμο Δωδώνης που κάνει την ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, σκηνή ολόκληρου του κόσμου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο και ήδη έχει δοθεί η θετική γνωμοδότηση για τη χρήση του από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η παράσταση αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων από τις τραγωδίες, Προμηθέας Δεσμώτης, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Τρωάδες, Ηλέκτρα, Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Μήδεια και Πέρσαι. Τα αποσπάσματα θα ερμηνευθούν σε επτά διαφορετικές γλώσσες, ελληνικά, αραβικά, ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και του καλλιτεχνικού σωματείου «Διάζωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση