GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΡΙΣΗ! ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ και ΤΙ ΧΩΡΙΖΕΙ Περιστέρα και Νατάσα...

Maria Kiriakidoy .  Δάφνη Σημίτη, Άντα Παπανδρέου, Μαρίκα Μητσοτάκη, Γεωργία Κρητικού. Σας δινω ιδέες για το ποιες μπορείτε να βάζε...


 Δάφνη Σημίτη, Άντα Παπανδρέου, Μαρίκα Μητσοτάκη, Γεωργία Κρητικού.
Σας δινω ιδέες για το ποιες μπορείτε να βάζετε στον αντίποδα της Περιστέρας Μπαζιάνα. Τόσες επιλογές έχετε με αξιόλογες συζύγους Πρωθυπουργών και 'σεις επιλέγετε τη Νατάσα. Οκ. Πάσο.

Και ήγγικεν η ώρα της σύγκρισης της Περιστέρας Μπαζιάνα με τη Νατάσα Παζαΐτη. Και πολλοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η Νατάσα είναι μια αξιόλογη επιστήμονας που κατέκτησε τα πάντα με το σπαθί της και αξιοκρατικά. Ας τους ξεστραβώσουμε λοιπόν :
Το 1998 όταν παντρεύτηκε τον κ. Καραμανλή ήταν τελειόφοιτη νηπιαγωγός. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, το 2002 της απονεμήθηκε διδακτορικό Ιατρικής. Το γεγονός καταχώρισαν τα Νέα και η Καθημερινή χωρίς όμως να αναρωτηθούν πώς αυτό ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, βλέποντας απλά και μόνο τον τίτλο της διατριβής. Ταυτόχρονα, η κα Καραμανλή έκανε και προπτυχιακές σπουδές ιατρικής, και σε κάποια φάση και μετεκπαίδευση στο Tufts (δείτε και άρθρο στη Βικιπαίδεια). Δε λέω, είμαστε συνηθισμένοι σε κάποια ευνοιοκρατία, αλλά μιά νηπιαγωγός να παίρνει κατευθείαν διδακτορικό ιατρικής με το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα πριν από το πτυχίο , αυτό είναι ανήκουστο αν δεν είναι διάνοια. Και χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω, δεν είναι. Σε αυτό το πρωτάκουστο κατόρθωμα η ακαδημαϊκή κοινότητα αντέδρασε με απόλυτη σιωπή.
Και συνεχίζω : Στο Web of Science υπήρχαν 3 δημοσιεύσεις για pazaiti* a*, από 2004 ως 2005. Στην παλαιότερη (2004) η κ. Παζαΐτη είναι πρώτη συγγραφέας (υπάρχουν άλλοι 6) και ο τίτλος ταιριάζει με αυτόν του διδακτορικού της. Όμως είναι περίληψη από συνέδριο, δεν δικαιολογεί διδακτορικό. Στις άλλες 2 υπάρχουν πολλοί συγγραφείς και η κ. Παζαΐτη είναι προτελευταία ή παραπροτελευταία, που σημαίνει ότι η συνεισφορά της ήταν μηδαμινή. Μία από αυτές (2005) είναι σε άσχετο θέμα, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένας από τους συν-συγγραφείς είναι ο πρύτανης κ. Κίττας. Στην άλλη (2004) συν-συγγραφέας είναι η κα Ολυμπία Γκίμπα-Τζιαμπίρη, η οποία είναι πολύ δραστήρια. Ηταν παλαιότερα αντιπρύτανης και το 2003 υποψήφια πρύτανης. Λέει το Βήμα: «Η κυρία Τζιαμπίρη φέρεται να έχει τις «ευλογίες» της κυρίας Νατάσας Καραμανλή, ενώ ο κύριος Αντωνόπουλος την υποστήριξη μεγαλοπαράγοντα της παράταξης στη συμπρωτεύουσα». Και πάλι από το Βήμα για τις πρυτανικές εκλογές 2006: «Ενα ψηφοδέλτιο του οποίου θα ηγηθεί ο κ. Αν. Φιλιππίδης, γιος της πρώην αντιπρυτάνεως του ιδρύματος, στελέχους της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και νυν προέδρου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κυρίας Ολυμπίας Τζιαμπίρη-Γκίκα» . Επίσης η κα Τζιαμπίρη είναι και Πρόεδρος Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Τουτέστιν, να ενημερώνεστε λίγο καλύτερα πριν αποφασίσετε να κάνετε τις αγιογραφίες κάποιων. Και στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ σύγκριση, είμαι με τη Περιστέρα Μπαζιάνα ως προς την πορεία της εκπαίδευσή της και όχι ως προς την απόσπασή της. Το διευκρινίζω γιατί κουράστηκα να εξηγώ πως δεν είμαι ελέφαντας. Ξυδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση