GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Για πρώτη φορά στην ιστορία, βλέπουμε αυτά τα φεγγάρια...

Για πρώτη φορά στην ιστορία, βλέπουμε αυτά τα φεγγάρια καθώς βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Δία και μοιραζόμαστε το αίσθημα αποκάλυψη...

Για πρώτη φορά στην ιστορία, βλέπουμε αυτά τα φεγγάρια καθώς βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Δία και μοιραζόμαστε το αίσθημα αποκάλυψης που βίωσε ο Γαλιλαίος πριν 406 χρόνια. Αυτή είναι η κίνηση της αρμονίας της φύσης.

Μετά από ένα ταξίδι σχεδόν 5 ετών, το διαστημικό σκάφος Juno της NASA μπήκε με επιτυχία στην τροχιά του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, Δία. Η επιβεβαίωση λήφθηκε από τα όργανα της NASA στη Γη, στις 6:53 το πρωί της Τρίτης, 5 Ιουλίου (ώρα Ελλάδας). Προσεγγίζοντας τον Δία, το Juno εξασφάλισε ένα εντυπωσιακό time-lapse των φεγγαριών του Γαλιλαίου.

Το διαστημικό σκάφος Juno έφτασε, σήμερα (5 Ιουλίου) το πρωί, εκεί που δεν έχει πάει κανένα διαστημικό σκάφος στο παρελθόν -στον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, Δία. Προσεγγίζοντας αυτόν τον αέριο γίγαντα, το Juno υπολογίζεται ότι ταξίδευε με τις υψηλότερες ταχύτητες που έχει "πιάσει" ποτέ ένα κατασκευασμένο από χέρι ανθρώπου αντικείμενο.

Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο μία από τις πρωτιές που κατάφερε και εκτιμάται ότι θα καταφέρει στους επόμενους 20 μήνες που θα διαρκέσει η ομώνυμη αποστολή της NASA, το συγκεκριμένο σκάφος. Ακόμα και πριν ολοκληρώσει την τρομακτική "βουτιά" του στην τροχιά του Δία, κάτι που πέτυχε χάρη σε μερικούς ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς, το Juno ξεκίνησε να γράφει ιστορία.
Διαφήμιση


Από τις 12 Ιουνίου, όταν βρισκόταν 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Δία, έστρεψε τις κάμερές του προς το μέρος του προορισμού του και μέχρι τις 29 Ιουνίου, όταν είχε φτάσει πια στα 4,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο του, "είδε" ένα εντυπωσιακό θέαμα: την"πρώτη ματιά της ανθρωπότητας σε μία ουράνια αρμονική κίνηση".

Την ίδια εικόνα είχε δει ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, τον Ιανουάριο του 1610, μέσα από τον φακό του τηλεσκοπίου του. Αυτό που ανακάλυψε τότε, ο Ιταλός αστρονόμος και βλέπουμε εμείς, 406,5 χρόνια μετά, για πρώτη φορά εν κινήσει (χάρη στο Juno) είναι οι τέσσερις μεγαλύτεροι δορυφόροι του Δία, τα "φεγγάρια του Γαλιλαίου".

Το time-lapse που εξασφάλισε το Juno κατά τη διάρκεια του Ιουνίου έγινε μία όμορφη, μίνι ταινία από τη NASA και δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτήν, διακρίνονται τα φεγγάρια του Γαλιλαίου: ξεκινώντας από τον Δία και κινούμενοι προς τα έξω βλέπουμε κατά σειρά την ηφαιστειακή Ιώ, τον παγωμένο ωκεάνιο κόσμο της Ευρώπης, τον τεράστιοΓανυμήδη και τη γεμάτη κρατήρες Καλλιστώ.
Η μοναδική ταινία της προσέγγισης στον Δία και στα φεγγάρια του

Η περιγραφή της NASA λέει: "Για πρώτη φορά στην ιστορία, βλέπουμε αυτά τα φεγγάρια καθώς βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Δία και μοιραζόμαστε το αίσθημα αποκάλυψης που βίωσε ο Γαλιλαίος. Αυτή είναι η κίνηση της αρμονίας της φύσης".
http://www.pathfinder.gr/stories/4568025/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση