GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πάνος που έγινε Πανούλης, ο όψιμος «καραμανλικός»

Γράφει ο Χάρης Λαζαρόπουλος Προκλητικός όσο ποτέ εμφανίσθηκε ο πολιτικός που κάνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίσθη...

Γράφει ο Χάρης Λαζαρόπουλος

Προκλητικός όσο ποτέ εμφανίσθηκε ο πολιτικός που κάνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίσθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η πολιτική του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεχίζει στη γραμμή του κ. Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή «φθάνει στα όρια της υπονόμευσης των εθνικών θέσεων», ενώ υποστήριξε πως παραμένει «υπερασπιστής της κυβέρνησης Καραμανλή».

Επειδή αμφιβάλλω αν η Ν.Δ. απαντήσει έγκαιρα και εύστοχα, επιτρέψτε μου να σημειώσω κρίνοντας από την επικαιρότητα ότι η υπονόμευση των εθνικών θέσεων και η έμμεση αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας άρχισε από τον πολιτικό συνεταιρισμό των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου στην εξουσία, μετά τον Ιανουάριο του 2015.

Τα σύνορα άνοιξαν για κάθε πικραμμένο, με πρόσχημα τη «φιλανθρωπία» στους μετανάστες που βάφτισαν πρόσφυγες και είναι κυρίως μουσουλμάνοι. Η μεταναστευτική πολιτική στράφηκε κυρίως στην εξυπηρέτηση μουσουλμάνων μεταναστών (και όχι προσφύγων όπως θέλουν τους βαφτίσουν κάποιοι). Καταγγέλλεται ότι οι «αλληλέγγυοι» (προς την κυβέρνηση) έχουν συγκεκριμένες οδηγίες έναντι των χριστιανών μεταναστών που έρχονται από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, όπως γνωρίζω από πρώτο χέρι με αρκετές περιπτώσεις Αιγυπτίων και Σύρων μεταναστών που ήρθαν στη χώρα μας.

Η μπίζνα με τις ΜΚΟ και τα “hotspot” προκαλούν προβλήματα που απειλούν την εθνική ασφάλεια, παρότι ο Καμμένος κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Σε κεντρικό επίπεδο, ακολουθεί το ρεύμα στο οποίο κάτι φραγκάτοι τάχα αναρχικοί, διανοούμενοι με τατουάζ σαν αμνοερίφια της Βαρβακείου και κουλτούρα τρέχουσας επικαιρότητας, δήθεν «αριστερούληδες» κρατικοδίαιτοι που χωρίζονται στις συνομοταξίες των «φιλάνθρωπων», «φιλόζωων», «ακτιβιστών», «άθεων» που υπολογίζουν στις καμπούρες (και τα πορτοφόλια) άλλων να κάνουν πράξη τη θολούρα του μυαλού τους.

Με αυτές τις συνθήκες ο Καμμένος έγινε ο πρώτος υπουργός Άμυνας μετά το 1987 (σ.σ. όταν τρομοκράτες αφαίρεσαν οπλισμό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Συκούριο), στη θητεία του οποίου μπήκαν αντιξουσιαστές και μετανάστες μέσα σε στρατόπεδο στο Γουδί, δείχνοντας μεν ότι δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας και αφήνοντας δε, ένα καμμένο στρατιωτικό όχημα στο πέρασμά τους. Αν αυτό δεν είναι εχθρική ενέργεια, ασύμμετρη απειλή και πρόβλημα εθνικής ασφαλείας, τότε τι είναι; Άλλος σ’ αυτή τη θέση θα είχε παραιτηθεί από ευθιξία, αντί να κάνει πως δεν γνωρίζει το θέμα ή υποβαθμίζοντας τη σημασία του με επιχειρήματα που φαίνεται πως «έπεισαν» μερίδα δημοσιογράφων.

Όσον αφορά στα περί υπεράσπισης του κ. Κώστα Καραμανλή, ο Καμμένος θα πρέπει να μας πει γιατί χρησιμοποιεί τόσο προκλητικά το όνομα και την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού. Αν είναι υπερασπιστής της πολιτικής που εφαρμόσθηκε από το 2005 ως το 2009, θα πρέπει να απαντήσει τι έκανε όταν έμαθε ότι δεν ήταν στον κατάλογο ενός ανασχηματισμού των κυβερνήσεων Καραμανλή;

Εκβίασε με ηρωική έξοδο ή όχι, αν δεν γινόταν υπουργός; Μέχρι να πάρει το χαριστικό τίτλο του υφυπουργού Ναυτιλίας για να βολτάρει με φουσκωτά και ελικόπτερα, είχε αφήσει να διαρρεύσουν περίεργες και ανεπιβεβαίωτες φήμες τότε εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού ή όχι; Μήπως η ιστορία αυτή μοιάζει με τον τρόπο που ενεπλάκη σε διαφόρων ειδών παίγνια, ακόμα και όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η επιλογή προσωπικότητας για την προεδρία της Δημοκρατίας, το χειμώνα του 2015;

Υποτιμά τη νοημοσύνη ακόμα και όσων των ψήφισαν αυτός το πρόσωπο που ήθελε να παραστήσει την ορντινάντσα του Σίσκο, τον Δημητράκη Ιωαννίδη, βγάζοντας το στρατό στο δρόμο ώστε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμικό προτεκτοράτο ο Βαρουφάκης και οι ιδεοληπτικοί φίλοι του με ευθύνη των πολιτικών συνεταίρων, όπως αποκαλύπτει ο Γκαλμπρέιθ. Όπως λένε κάποιοι «καραμανλικοί» θα έρθει η ώρα της νεμέσεως, όσο σφιχτά είναι αγκαλιασμένοι κάποιοι με τις καρέκλες τους.

Πρόσωπα που στήριξαν και στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό από το 1997 που έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. ως σήμερα αδιαλείπτως, σχολιάζουν σε πολιτικά πηγαδάκια στο Φάρο Ψυχικού και στο Κολωνάκι: «Από πού κι ως πού έγινε ο Καμμένος υπερασπιστής και ρυθμιστής;».

Οι ίδιοι λένε πως δεν ξεχνούν ότι ο Καμμένος δήλωνε θερμός υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από τον οποίο τοποθετήθηκε στη διοίκηση προβληματικής επιχείρησης που την έκλεισε στη συνέχεια. Επί Καραμανλή ήθελε να κάνει τον πόλο της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» πλησιάζοντας πολύ την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ δεν ξεχνούν ορισμένοι τι έλεγε στην Κ.Ο. στις παραμονές της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όταν οι Γερμανοί έμαθαν από κάτι πολυλογάδες στην Αθήνα τι θα επροτίθετο να πράξει ο κ. Καραμανλής σχετικώς με τα Σκόπια. Στην εποχή Σαμαρά ξεκίνησε το αντάρτικο επειδή δεν έγινε υπουργός στο Δημοσίας Τάξεως ή στο Εθνικής Αμύνης, χρησιμοποίησε τις ιστορίες περί CDS και την αντιμνημονιακή ρητορική για να στήσει τους ΑΝΕΛ γνωρίζοντας ποιοι πίεζαν και απειλούσαν τον κ. Σαμαρά ακόμα και με διαγραφή της Ν.Δ. από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η συνέχεια είναι γνωστή, αλλά αυτή είναι η μικρή ιστορία του Πάνου που καθημερινά μικραίνει και γίνεται «Πανούλης», αλλά και όψιμος καραμανλικός…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση