GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης: Η Δημοκρατία έσωσε τον Ερντογάν

«Είναι θετικό ότι απέτυχε η απόπειρα πραξικοπήματος» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης ...


«Είναι θετικό ότι απέτυχε η απόπειρα πραξικοπήματος» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και της Λώρας Ιωάννου, και πρόσθεσε:
«Κάθε δημοκράτης, ακόμη και αν είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την πολιτική Ερντογάν, -όπως είμαι εγώ για παράδειγμα- πρέπει να είναι αντίθετος στις χούντες, τα τανκς και τα πραξικοπήματα. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι από τους τρόπους που αντιτάχθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος ήταν το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Παρότι οι Κούρδοι έχουν υποφέρει και συνεχίζουν να υποφέρουν από την πολιτική Ερντογάν, και παρότι ο Ερντογάν έχει άρει την αμνηστία όλων των βουλευτών του HDP και θέλει να τους ρίξει στα μπουντρούμια…»
Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Τουρκία, όσα συνέβησαν πριν από δύο ημέρες με την κτηνωδία στη Νίκαια της Γαλλίας, υπογραμμίζουν την ανάγκη να διασφαλίσουμε, να ενισχύσουμε και να προβάλλουμε την Ελλάδα ως πόλο ασφαλείας και σταθερότητας» και συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να πιέζει τον Ερντογάν να σεβαστεί την υπογραφή του στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στο προσφυγικό και να μην κάνει ‘εκπτώσεις’».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Δημοκρατία έσωσε το Ερντογάν» και τόνισε ότι:
«Κι εμείς στην Ελλάδα, που έχουμε ζήσει στρατιωτικό πραξικόπημα και χούντα, παρότι στη μεγάλη μας πλειοψηφία δεν γουστάρουμε τον Ερντογάν –σας το λέω έτσι όπως το νιώθω- νομίζω ότι σωστά τοποθετηθήκαμε εναντίον της δικτατορίας. Και στο Ευρωκοινοβούλιο το ίδιο κλίμα ισχύει και στην Ελλάδα».
Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση