GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΔΕΙΠΝΟΣ ΤΩΝ 8!" Ο Σημίτης προωθεί για αρχηγό (της Κεντροαριστεράς) τον Στουρνάρα

Άλλα περιμένεις από τους statesmen Στη στήλη του "Στίγμα" ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, 30-31/7/2015, μεταφέρει πληροφορίες ...

Άλλα περιμένεις από τους statesmen
Στη στήλη του "Στίγμα" ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, 30-31/7/2015, μεταφέρει πληροφορίες από το "δείπνο των οκτώ". Οι οκτώ - Κοντογιαννόπουλος, Σημίτης, Γιαννίτσης, Πάγκαλος, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Χρυσοχοΐδης, Στουρνάρας - δείπνησαν και η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την κατάσταση, προφανώς, με κύριο μενού να πεισθεί ο Στουρνάρας να ηγηθεί του φορέα της κεντροαριστεράς. Υποτίθεται πως του ετέθη και ως "θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός ή να παραμείνεις υπάλληλος;".

Είναι γνωστή η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Στουρνάρα. Πιστεύω, όπως και οι οκτώ απ' ό,τι φαίνεται, πως ο Στουρνάρας είναι από τους μετρημένους στα δάχτυλα στη δημόσια σφαίρα που θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας πορείας ανάταξης. Αλλά...

Σύμφωνοι, ρε παιδιά, ένας τρίτος πόλος υπό όποιον εκ των τριών Γεννηματά, Θεοδωράκη, Θεοχαρόπουλο θα πάει κατά διαόλου - αν καταλήξει να φτιαχτεί ποτέ. Αλλά ποιός μπορεί να είναι τόσο εκτός πραγματικότητος ώστε ακόμη και να σκέφτεται να "παραδώσει" την Κεντρική Τράπεζα στους τσιπροκαμμένους πριν τις εκλογές για να μαζέψει ένα 12% ο τρίτος πόλος; Πάνε οι εποχές που μπορούσες να αντέξεις Παναγόπουλους και Γκαργκάνες στο τιμόνι της ΤτΕ. Η ύπαρξη της χώρας εξαρτάται από τον Διοικητή της - καθ' υπερβολήν, αλλά όχι μακριά.

Ο Στουρνάρας αρνήθηκε διαρρήδην πως υπάρχει περίπτωση να αφήσει την ΤτΕ. Σοβαρός άνθρωπος, έχει βάλει το κεφάλι του στον τορβά, κέρδισε το στοίχημα, σώθηκε η παρτίδα, ξέρει τι γίνεται. Η μετακόμισή του στην ΤτΕ τον Ιούνιο 2014 δεν ήταν η εξασφάλισή του και η σύνταξή του. Ήταν η ασφαλιστική δικλείδα για την ευρωπαϊκή πορεία. Μπράβο στους σαμαροβενιζέλους, κι ας μην είναι διαθέσιμος ένας δυνατός παίκτης στο πολιτικό σκηνικό (ακόμη κι αν κάποιοι το ήθελαν γι' αυτό το λόγο).

Αν είναι οι σοβαροί του πολιτικού μας συστήματος να κατεβάζουν τέτοιες φαεινές ιδέες, καλύτερα να αλλάξουν παρέες στα δείπνα. Πώς να το κάνουμε ρε παιδιά; Πρώτα παίρνεις τις εκλογές και μετά αλλάζεις (αν χρειάζεται) το Στουρνάρα από την ΤτΕ. Ακόμη και εάν το εκλογικό σου σχήμα έχει στο τσεπάκι την αυτοδυναμία.

Ας πούμε καθαρά και το τελευταίο:
Μεταξύ των οκτώ υπάρχει ένας (τουλάχιστον) ανόητος και ανεύθυνος. Ο υπεύθυνος της διαρροής. Φαντάζομαι τον Παππά να τρίβει τα χέρια του ως Γκόλουμπ. Φαντάζομαι κάθε ένα από τους τρεις - Γεννηματά, Θεοδωράκη, Θεοχαρόπουλο - να βγάζουν καπνούς από τα αυτιά. Φαντάζομαι τους συσκεπτομένους για τη σύσταση του φορέα και δεν μπορώ να συγκρατήσω τα γέλια μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση