GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Aυτός θα είναι ο διάδοχος του Renzi!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Σβύνει το αστέρι του Renzi μετά τη συντριβή στις ιταλικές δημοτικές εκλογές, τη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Σβύνει το αστέρι του Renzi μετά τη συντριβή στις ιταλικές δημοτικές εκλογές, την...
κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, την δέσμευση από το διευθυντήριο της Ε.Ε. για Συνταγματική "αναθεώρηση", του πιο προχωρημένου και προοδευτικού αστικού συντάγματος σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Τρίτος δοτός(1) πρωθυπουργός της Ιταλίας (με παραβίαση του Συντάγματος για το καλό και τη διάσωση της χώρας), προερχόμενος από τη δεξιά, μασόνος, αγαπημένος των σιωνιστών...
Άλλωστε, ολοκλήρωσε το έργο που του ανατέθηκε και δεν μπορούσε να υλοποιήσει η δεξιά (επονομαζόμενη κεντροδεξιά), εκτός από τη "Συνταγματική αναθεώρηση", δηλαδή την "μεταρρύθμιση" του ιταλικού Συντάγματος, που επιβάλει το διευθυντήριο στις χώρες μέλλη της Ε.Ε. και δύσκολα θα περάσει...
Ο Renzi, ο δεξιός δήμαρχος της Φλωρεντίας, που έγινε αρχηγός της αριστεράς κι από δήμαρχος απευθείας πρωθυπουργός, ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ μας αφήνει σιγά σιγά, κανείς δεν θα τον θυμάται και το "μαγαζί" που τον έκανε πρωθυπουργό, ήδη ετοιμάζει τον διάδοχό του. Μάλιστα, δεν θα έχουμε μια νέα διπολική εναλλαγή με την κεντροδεξιά (όπως συνέβη στην Ισπανία και πιθανότατα στην Ελλάδα), γιατί η ιταλική κεντροδεξιά δεν "εκσυγχρονίζεται" αφού παραμένει στα χέρια του πάμπλουτου, αλλά πλέον γέροντα Berlusconi. Ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να εκτονώσει τις μάζες, να είναι ο ΟΧΙ σε όλα, ο άνθρωπος των αγώνων της πλατείας, της αγανάκτησης, της "αριστεράς" που δεν "μεταρρυθμίστηκε" όπως το πρώην ΚΚΙ και τώρα Δημοκρατικό Κόμμα του Renzi.
Και το όνομα αυτού... Luigi Di Maio!

O ακτιβιστής των πλατειών του "Κινήματος 5 Αστέρια" (Movimento 5 Stelle - M5s) του Beppe Grillo, σε ηλικία 26 ετών διορίστηκε(2)  βουλευτής και ήταν ο νεώτερος Αντιπρόεδρος στην ιστορία του ιταλικού Κοινοβουλίου.
Να σημειώσουμε ότι το "Κίνημα 5 Αστέρων" του Beppe Grillo, είναι το πρώτο σε εκλογική δύναμη πολιτικό κόμμα στην Ιταλία, αλλά ο εκλογικός νόμος δίνει "μπόνους" εδρών στους σχηματισμούς κι όχι στα μεμονωμένα κόμματα.(3)
Μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου πόθεν έσχες και άλλων επίσημων εγγράφων της Βουλής, αλλά και της Βιβλιοθήκης του κοινοβουλίου.
Στην κοινοβουλευτική δράση επικεντρώθηκε κυρίως στα ζητήματα της Προστασίας του Περιβάλλοντος, στη Διαφάνεια και το κτύπημα του μαύρου πολιτικού χρήματος, της διαφθοράς και την κατασπατάληση των δαπανών από τα πολιτικά κόμματα.
Το 2016, με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του "Κινήματος 5 Αστέρια", κέρδισε μια θέση στη λίστα των πιο υποσχόμενων και με μεγαλύτερη επιρροή Ευρωπαίων πολιτικών του πλανήτη, για πολιτικούς κάτω των 30 ετών, από το γνωστό Forbes: Meet The 30 Under 30: Policy - Forbes.
Ο Luigi Di Maio γεννήθηκε στο Αβελίνο, στις 6 Ιούλη 1986, από μια οικογένεια με πολιτική παράδοση. Ο πατέρας του Antonio, υπήρξε σημαντικό στέλεχος του νεοφασιστικού κόμματος του Giorgio Almirante, του φίλου και συναγωνιστή του Κώστα Πλεύρη, το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (Movimento Sociale Italiano) και μετά τον εκσυγχρονισμό που υπέστη από τον διάδοχο του Almirante, το νεοφασίστα Gianfranco Fini, της Εθνικής Συμμαχίας (Alleanza Nazionale). Η μητέρα του είναι καθηγήτρια ιταλικών και λατινικών. Επίσης έχει μια αδελφή κι έναν αδελφό, μικρότερους σε ηλικία.
Γεννήθηκε στο Αβελίνο, γιατί εκεί βρισκόταν το κοντινότερο νοσοκομείο του Δήμου Pomigliano d'Arco, της επαρχίας Νάπολης, όπου μεγάλωσε. Το Pomigliano d'Arco, την πόλη του πάλαι ποτέ εργατικού κινήματος τους εργοστασίου της Alfa Romeo, που σήμερα δεν υπάρχει.
Τελείωσε το κλασικό Λύκειο το 2004 κι εκλέχθηκε στο "15μελές" (για να κατανοήσουμε κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά δεδομένα) με αυτόνομη κάθοδο κι όχι με την αριστερά ή τη δεξιά.
Γράφτηκε στο Πολυτεχνείο της κοντινής Νάπολης και ασχολείται με τα κοινωνικά προβλήματα που τον γεμίζουν σε ενέργεια.
Όμως, το Πολυτεχνείο δεν τον ελκύει κι έτσι ο Luigi Di Maio αλλάζει σχολή και γράφεται το 2006 στη Νομική της Νάπολης. Εκλέγεται στους φοιτητικούς εκπροσώπους της σχολής κι ασχολείται με την ηλεκτρονική σελίδα που προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια στους νέους φοιτητές της Νομικής.
Με την ενασχόλησή του με το διαδίκτυο έρχεται σε επαφή με το διαδικτυακό κίνημα του Beppe Grillo, το "Κίνημα 5 Αστέρων (Movimento 5 Stelle - M5s) και γίνεται ακτιβιστής του κινήματος.
Το 2007 είναι ο ακτιβιστής-μοντέλο του M5s και γίνεται γνωστός πανιταλικά για τις συνεχόμενες δράσεις του. Μάλιστα, ο Beppe Grillo, προσφάτως δήλωσε πως "μαθαίνει συνεχώς από τον νεαρό Di Maio, ακόμη κι όταν είναι σιωπηλός". Ακόμη κι ο Dario Fo, Νόμπελ Λογοτεχνίας, έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Luigi Di Maio, χαρακτηρίζοντάς ως τον "Ιταλό πολιτικό που κανείς δεν θα πίστευε πως θα γινόταν πολιτικός".
Η πορεία του νεαρού Di Maio προς τον διορισμό του ως βουλευτή κύλισε ομαλά και ταχύτατα...
Ακτιβιστής του διαδικτύου... θέτει υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος στο Pomigliano D'Arco (40.000 κάτοικοι) και λαμβάνει μόλις 59 σταυρούς προτίμησης (μόνον στις πολιτικές εκλογές καθιερώθηκε λίστα), ούτε καν τις προτιμήσεις της οικογένειάς του και των φίλων του.
Στις εκλογές του Φλεβάρη 2013, το "Κίνημα 5 Αστέρων", ένα κίνημα αγανακτισμένων  στις πλατείες και τις περιοδείες του Beppe Grillo σε όλες τις ιταλικές πόλεις, με δημόσιες παραστάσεις και τον τίλο "Ημέρα Άντε Γαμηθείτε" V-Day (οι πολιτικοί), αναζητεί υποψήφιους στη Νότια Ιταλία, ώστε να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια. Και να, στην εκλογική περιφέρεια "Καμπανία Ι" (Νάπολη), ο αφιερωμένος στον διδικτυακό ακτιβισμό για το κίνημα M5s, ο νεαρός Luigi Di Maio στη δεύτερη θέση της λίστας, αποτελεί επιλογή χωρίς εναλλακτικές λύσεις.
Η αναπάντεχη ανάδειξη του "Κινήματος 5 Αστέρων, Beppe Grillo", σε πρώτο κόμμα με ποσοστό 25,56, αναδεκνύει τον 26χρονο -που άφησε τις σπουδές για τον ακτιβισμό και δεν πήρε ποτέ πτυχίο- σε βουλευτή και ταυτόχρονα σε Αντιπρόεδρο της ιταλικής Βουλής.
Ο νεαρός Luigi Di Maio, μαζί με τον Beppe Grillo, στις εκδηλώσεις-παραστάσεις την "Ημέρα Άντε Γαμηθείτε" V-Day (συντόμευση Vaffanculo-Day)
Προσφάτως ο Beppe Grillo εκδήλωσε την επιθυμία να αποσυρθεί και επισήμανε πως είναι η ώρα να αποκτήσει το κίνημα αρχηγό κι όλα δείχνουν πως το φαβορί στην κούρσα για την ηγεσία του "Κινήματος 5 Αστέρων", είναι ο 30ρης Luigi Di Maio.
Και τότε συνέβη αυτό που συνήθως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες: η προετοιμασία τους επόμενου πρωθυπουργού από το "σύστημα". Δεν μπορείς να γίνεις πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα -κι όχι μόνον- χωρίς να μην έχεις μεταβεί στις ΗΠΑ, το Κόμο, το αμερικάνικο εβραϊκό κογκρέσο... να πάρεις την ευχή του σιωνιστικού-ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ.
Όλα αυτά πρέπει να συνοδεύονται από μια προσωπική ατζέντα με ιεράρχηση: πάλη εναντίον της διαπλοκής, της διαφθοράς, σκληρός υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων.
Οι εξελίξεις στην καριέρα του σκληρού κι ανένδοτου νεαρού ακτιβιστή Luigi Di Maio... είναι ραγδαίες.
Το Σεπτέμβρη κλήθηκε να μιλήσει στο "Harvard" (άραγε να συνεισφέρει στην επιστημονική κοινότητα με ποιες γνώσεις, για ποιο θέμα, με ένα απολυτήριο Λυκείου;) και να έχει επαφές με γνωστά think tanks, policy institute που περνούν όσοι προαλείφονται από τοι "μαγαζί" για πρωθυπουργοί στις χώρες τους (σας θυμίζει κάτι;).
Τώρα μετάβαση στο Βερολίνο, Λονδίνο και το Παρίσι... (σας θυμίζει κάτι;)
Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να μιλήσει με θέμα τις τράπεζες...
Η ευρωπαϊκή κι αμερικάνικη πολιτική σκηνή, οι διεθνείς πολιτικοί "αναλυτές", τα ΜΜΕ δείχνουν το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τον 29χρονο "αστέρα" που εκδήλωσε την πρόθεσή του για την ηγεσία του "Κινήματος 5 Αστέρων, Beppe Grillo"...
Στο μεταξύ, το Κίνημα που είναι στην ίδια ευρωομάδα με τον Nigel Farage, του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε να μεταβάλει τις θέσεις του: "Δεν μιλήσαμε ποτέ εναντίον της Ε.Ε. και του ευρώ, ήταν προσωπικές απόψεις στελεχών μας... θα αλλάξουμε από μέσα την ευρωζώνη και δεν θα γίνουμε προτεκτοράτο, όπως έκανε την Ελλάδα ο Τσίπρας..." και γελάει ο κάθε πικραμένος με τις κωλοτούμπες που όμως οδηγούν στην κυβερνητική εξουσία.
Μάλιστα, ο υποψήφιος αρχηγός του κινήματος Luigi Di Maio, τάχθηκε ανοικτά εναντίον του Brexit... δίνοντας το προσωπικό του "πολιτικό στίγμα".
Το Σεπτέμβρη, την ώρα της μάχης των μαχών για το ιταλικό λαϊκό κίνημα, για να μην περάσει η Συνταγματική "αναθεώρηση" του Renzi κι ενώ το M5S έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της καταψήφισης, ο  φέρελπις και φιλόδοξος νεαρός, θα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Μάλιστα το M5S, ξεκίνησε μια νέα στρατηγική απέναντι στο δημοψήφισμα για την "αναθεώρηση": όχι στη δοκιμασμένη συνταγή των ακτιβίστικών "Επιτροπών" καταψήφισης, που το έκανε πρώτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα, με την αιτιολογία να μην πολωθεί το πολιτικό κλίμα (!).
Το κερασάκι στην τούρτα
Στις 24 Απρίλη 2016, ο Roberto Fico, βουλευτής, ο επιστήμονας του διαδικτύου κι από τους πρώτους που πλαισίωσαν τον Beppe Grillo (πτυχιούχος στην Επιστήμη της Επικοινωνίας) και το σημαντικότερο,  ένας από τα πέντε μέλη της κεντρικής καθοδήγησης του "M5S", με αφορμή την ανοικτή συμπαράταξη και σχέση του οργανισμού "Trilaterale" με την αριστερά του Renzi (συμμετοχή στον οργανισμό οικονομικό δολοφόνο της αριστερής υπουργού για τις Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις -έχει και τέτοιο υπουργείο η αριστερή κυβέρνηση Renzi-, της Elena Boschi), στην επίσημη ιστοσελίδα του Beppe Grillo, εκφράζει τη γραμμή του Κινήματος για αυτούς τους "οργανισμούς.
Ο Roberto Fico, μεταξύ άλλων επισημαίνει::  «Το 2012 ήταν στην Μπίλντεμπεργκ, σήμερα στην Trilaterale, που συνεδρίασε στη Ρώμη με την προστασία απερίγραπτων δυνάμεων ασφαλείας. Να θυμίσουμε ότι η Trilaterale, οργάνωση των οικονομικών ελίτ επηρεάζει τις πολιτικές των δυτικών χωρών. Το δόγμα της Trilaterale βρίσκεται περιληπτικά στην Έκθεση του 1975: η δημοκρατία εισέρχεται σε κρίση όταν συμμετέχουν πολλοί πολίτες και είναι ενεργοί πολίτες... Το θεμελιώδες δόγμα της Trilaterale είναι ο ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ εξουσίας (kratos) και λαού (demos)... Μια αντιδημοκρατική αντίληψη που διεισδύει στην κοινωνία μέσω των ΜΜΕ και υλοποιείται προοδευτικά από δυτικές κυβερνήσεις. Όταν μιλούν για "κυβερνητική σταθερότητα" από πίσω υπάρχει το δόγμα της Trilaterale. Η Υπουργός Boschi, που κλήθηκε στη σύσκεψη των ισχυρών, συμβολίζει μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει αυτονομία, σκαλί μιζέριας στην υπηρεσία ξένων συμφερόντων κι όχι λαϊκής βούλησης...
Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη σιωπή και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να την ξεσκεπάσουμε».
Απλές, καθαρές, ιερές λέξεις και θέσεις ενός λαϊκού κινήματος-κόμματος χωρίς εξαρτήσεις. Στη γραμμή Beppe Grillo, που όταν τον κάλεσε ο Renzi για να συμμετέχει στην κυβέρνηση, απαίτησε να υπάρχει απευθείας μετάδοση βίντεο της συνάντησης, από την ιστοσελίδα του και του είπε κατάμουτρα: Εμείς με μασόνο, δοτό πρωθυπουργό εκφραστή ξένων συμφερόντων, δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση.
Τις ίδιες ημέρες που συνεδρίαζε η Trilaterale στη Ρώμη κι ο Roberto Fico, αρμόδιος για το θέμα έκανε τις παραπάνω διαπιστώσεις εκφράζοντας την ήδη γνωστή γραμμή του κόμματος για τους οικονομικούς δολοφόνους... ο Luigi Di Maio καλέστηκε κι αυτός στη "σύσκεψη των ισχυρών", στην Trilaterale.
Στις 30 Απρίλη, η εφημερίδα "Il Fatto Quotidiano", με φωτογραφία του Luigi Di Maio, να γευματίζει με τους "ισχυρούς... των οικονομικών ελιτ" και άρθρο με τον τίτλο: "Εξετάσεις υποψήφιου: Ο Di Maio σε γεύμα με τους Ιταλούς της Trilaterale".
Στον αέρα η "κόκκινη γραμμή" που διαχωρίζει το "Κίνημα 5 Αστέρων" από την αριστερά και τη δεξιά, που έχουν "έντιμα" συμφωνήσει, έχουν αποδεχθεί την υπακοή στους σκοτεινούς μηχανισμούς, έχουν μια κοινή πολιτική στάση απέναντι σ' αυτούς τους οργανισμούς, παρά τις φραστικές αερολογίες.
Στην Ιταλία, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το διαβατήριο ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης για το Palazzo Chigi (το αντίστοιχο του Μεγάρου Μαξίμου) χρειάζεται μία ακόμη "άδεια εισόδου" για το χρίσμα: τα διαπιστευτήρια στο Ισραήλ.
Έτσι, χθες ο κύριος Luigi Di Maio επισκέφθηκε και τον επίλεκτο λαό του θεού... όπως ακριβώς συνέβη και με τον κύριο Renzi. Βέβαια, όλοι οι "υποψήφιοι" ηγέτες γνωρίζουν πολύ καλά και δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαλότητες, δεν κρατούν "κακίες" στους πρώην ή αυτούς που πρόκειται να τους αντικαταστήσουν.
Όλοι όσοι αποδέχονται τους κανόνες του "παιχνιδιού", γνωρίζουν ότι μαζί με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας οφείλουν να εξοφλήσουν γραμμάτια και πως όταν τελειώσει η ανάθεση του "έργου" θα παραδώσουν την πολυθρόνα. Βέβαια, κανείς δεν πάει χαμένος... κάπου τους βολεύουν... ο κύριος Renzi, ήδη προχθές δήλωσε πως όταν αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, θα γυρίσει τον κόσμο για να διδάξει την εμπειρία του... Εκείνοι που πληρώνουν αυτά τα "παιχνίδια", είναι οι λαοί.


Ο πρωθυπουργός σε αναμονή Luigi Di Maio, ως ηγέτης οφείλει να μελετάει κι ειδικά να μελετήσει πάνω στη μεγάλη δημοκρατία του Ισραήλ.
Ανάμεσα στις πολιτικές επαφές, ένας σταθμός στη διαμαντόπετρα του επίλεκτου λαού, το Yad Vashem, το μουσείο της Shoah (φωτο) στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Κεραυνόπληκτος, εκστασιασμένος, στην Αίθουσα των Αναμνήσεων, ρωτάει: "Εδώ ο Fini απαρνήθηκε τον φασισμό;", όπως μεταφέρει η έγκυρη La Stampa.
Κι είχε δίκιο... ο φασίστας Fini, ο φίλος του πατέρα του, το 2003, εκεί σ' αυτή την αίθουσα του μουσείου απαρνήθηκε τον φασισμό και προσκύνησε στο Ισραήλ. Βέβαια, ο Fini, παρά τη στήριξη της αριστεράς, έγινε πρόεδρος της Βουλής, αλλά δεν πρόλαβε να καθίσει στην πολυθρόνα του πρωθυπουργού, μιας κι η γριά αλεπού (Berlusconi) έβγαλε στον αέρα τα άπλυτα (σπίτι στις Κάνες, μέσω ofshore, μεταβιβάστηκε στην αδελφή του) και διέκοψε το όνειρο.
Αναταραχή στο εσωτερικό κι όχι μόνον του "Κινήματος 5 Αστέρων" με τις προσωπικές -κι όχι μόνον- πολιτικές του φιλόδοξου νεαρού Di Maio.
Μια άρνηση εισόδου της ιταλικής αντιπροσωπείας στη Γάζα, προσπαθεί να ισορροπήσει το θέμα που προέκυψε...
Όμως το Ισραήλ είναι σαφές: για την ασφάλειά τους! Μιας κι ο Di Maio είχε χαρακτηρίσει πριν μία ημέρα στην Ιερουσαλήμ "τρομοκρατική της κυβέρνηση της Γάζας - Χαμάς.
Στην Ευρωβουλή η άλλη όψη του "Κινήματος 5 Αστέρων"!
Η D'Amato (M5S): "Η ειρήνη στην Παλαιστίνη ναρκοθετείται από ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης" (βίντεο)


Όλα τα παραπάνω δεν προϋποθέτουν ειδικές γνώσεις. Αρκεί μια προσφυγή στις πηγές κι απλή λογική. Θα έπρεπε να το έχει κάνει ένας δόκιμος ρεπόρτερ...
Γιατί τα ΜΜΕ μας προσανατολίζουν κι επικεντρώνουν σε άλλα ζητήματα;
Η απάντηση από τον ίδιο τον αναγνώστη...



Σημειώσεις:

(1). Με την έναρξη της λεγόμενης "οικονομικής κρίσης", η Ιταλία είχε τρεις (3) δοτούς πρωθυπουργούς, με σαφή παραβίαση του Συντάγματος, με αντισυνταγματική ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (πραξικόπημα) και τη συναίνεση των συστημικών πολιτικών κομμάτων... για το "καλό της χώρας και τη διάσωση από την κρίση". Τρεις δοτοί πρωθυπουργοί που δεν ήταν εκλεγμένοι:
- Mario Monti (16 Νοέμβρη 2011 - 28 Απρίλη 2013) -στην "Trilaterale" τον παγκόσμιο οικονομικό δολοφόνο, που μαζί με το "Κόμο" (σας θυμίζει κάτι;), ουσιαστικά προϊσταται της Λέσχης Μπίλντεμπεργ, μαζί με τον δικό μας "πρωθυπουργό" Παπαδήμο-, με την στήριξη κεντροαριστεράς, κεντροδιάς και άλλων: PdL-PD-UdC-FLI-ApI
- Enrico Letta (28 Απρίλη 2013 - 22 Φλεβάρη 2014), με την στήριξη κεντροαριστεράς, κεντροδεξιάς και σχεδόν όλων των κομμάτων PD-PdL/NCD-SC-UdC-PI-RI
- Matteo Renzi (22 Φλεβάρη 2014 ως σήμερα), με την στήριξη της κεντροαριστεράς, της "Νέας Κεντροδεξιάς" (κόμμα που ιδρύθηκε διασπώμενο από την κεντροδεξιά, από τον Angelino Alfano, υπαρχηγό κι υπουργό του Berlusconi και σήμερα υπουργό των Εσωτερικών του Renzi), της Ένωσης Κεντρών - Χριστιανών, το Σοπσιαλιστικό Κόμμα και άλλους:  PD-NCD-SC-UdC-Demo.S.-PSI
Δες στη σημείωση (3) τους εκλεγμένους των τριών πρώτων σε εκλογική δύναμη κομμάτων -στις εκλογές του 2013- που όφειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

(2). Στην Ιταλία το εκλογικό σύστημα δεν επιτρέπει τον σταυρό προτίμησης, αλλά το κόμμα που θα διορίσει με λίστα τους βουλευτές. Μετά την κατάργηση της απλής κι ανόθευτης αναλογικής και με τη δικαιολογία της εξάλειψης του "μαύρου πολιτικού χρήματος", αφαιρέθηκε από τους πολίτες η επιλογή προσώπου από τους υποψήφιους του κόμματος της προτίμησής του. Έτσι, αντί να προσπαθεί η "διαπλοκή" την εξαγορά βουλευτικών ψήφων, μπορεί να αρκείται, να διευκολύνεται, στην εξαγορά των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, που διορίζουν βουλευτές.

(3). Στις τελευταίες εθνικές εκλογές στην Ιταλία (24, 25 Φλεβάρη 2013), τα εκλογικά αποτελέσματα των τριών μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων διαμορφώθηκαν ως εξής:
Κίνημα 5 Αστέρων, Beppe Grillo, 25,56
Κεντροαριστερά: Pier Luigi Bersani, Δημοκρατικό Κόμμα (Partito Democratico - PD) 25,43
Κεντροδεξιά: Silvio Berlusconi, Ο Λαός της Ελευθερίας (Il Popolo della Libertà - PdL) 21,56

Σχετικά για τον αριστερό πρωθυπουργό Ρέντζι:
Τώρα 203 ιατρικές εξετάσεις με πληρωμή!


Χωρίς τον Enrico Berlinguer...

* Περισσότερα σχόλια του Νίκου Κλειτσίκα: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση