GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

UNICEF: 3,6 εκατομμύρια παιδιά στο Ιράκ διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο

Ένα στα πέντε παιδιά στο Ιράκ, δηλαδή 3,6 εκατομμύρια παιδιά, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου, τραυματισμού, σεξουαλικής βίας, απαγω...


Ένα στα πέντε παιδιά στο Ιράκ, δηλαδή 3,6 εκατομμύρια παιδιά, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου, τραυματισμού, σεξουαλικής βίας, απαγωγής και στρατολόγησης σε ένοπλες ομάδες, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF.

Η έκθεση «Ένα Βαρύ Τίμημα για τα Παιδιά» αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από αυτές τις παραβιάσεις έχει αυξηθεί κατά 1,3 εκατομμύρια, μέσα σε 18 μήνες.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι 4,7 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια -το ένα τρίτο όλων των παιδιών στο Ιράκ- ενώ πολλές οικογένειες σήμερα αντιμετωπίζουν επιδείνωση της κατάστασής τους, μετά από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Φαλούτζα και γύρω από τη Μοσούλη.

Η έκθεση της UNICEF τεκμηριώνει την κλίμακα και την πολυπλοκότητα της ανθρωπιστικής κρίσης, σε μία χώρα που παραπαίει μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες συγκρούσεων, ανασφάλειας και εγκατάλειψης και όπου η επίδραση όλων αυτών στα παιδιά χειροτερεύει κάθε μέρα που περνά.

Συνολικά, 1.496 παιδιά έχουν απαχθεί στη χώρα κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε 50 παιδιά κάθε μήνα, με πολλά να εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε μάχες ή να κακοποιούνται σεξουαλικά.

«Η απαγωγή των παιδιών από τα σπίτια τους, τα σχολεία τους και από τους δρόμους είναι κάτι το τρομακτικό», αναφέρει ο Πίτερ Χόκινς, εκπρόσωπος της UNICEF στο Ιράκ, σε ανακοίνωση της οργάνωσης. «Αυτά τα παιδιά αρπάχτηκαν από τις οικογένειές τους και υποβάλλονται σε σκληρή κακοποίηση και εκμετάλλευση», προσθέτει.

Επίσης, η έκθεση δείχνει ότι σχεδόν το 10% των παιδιών στο Ιράκ- πάνω από 1,5 εκατομμύριο- έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της βίας από τις αρχές του 2014, συχνά, πάνω από μία φορά. Σχεδόν ένα στα πέντε σχολεία είναι εκτός λειτουργίας λόγω των συγκρούσεων και σχεδόν 3,5 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας παραμένουν εκτός εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση