GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Δεν θα θιγούν οι συντάξεις που δεν υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα πληγούν κύριες και επικουρικές συντάξεις που δεν υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργ...


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα πληγούν κύριες και επικουρικές συντάξεις που δεν υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, «στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μεγαλύτερο, η κύρια σύνταξη δεν θα πληγεί, ενώ θα γίνει επανυπολογισμός της επικουρικής, αλλά με βάση τα χρόνια ασφάλισης και τις εισφορές που έχουν καταβληθεί». Ως εκ τούτου, τόνισε πως δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι με βάση τους υπολογισμούς που έγιναν, οι περικοπές στις συντάξεις του Δημοσίου ήταν μεσοσταθμικά 8-10% για το 20% των συνταξιούχων. Ανάλογη θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η περικοπή για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε πως δεν θα περικοπεί καμία κύρια σύνταξη, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και μικρές αυξήσεις λίγων ευρώ, λόγω επανυπολογισμού των εισφορών υγείας.

Ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε, επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι να αποτραπεί η γενικευμένη απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, τονίζοντας πως το θέμα των ομαδικών απολύσεων αποτελεί «κόκκινη» γραμμή. Πρόσθεσε, δε, ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν προσέρχεται αμυντικά, αλλά θέτει ζητήματα, όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπαραγματεύσεων, μέσω των οποίων θα καθορίζεται και ο κατώτατος μισθός, «όπως γινόταν πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση