GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ! Η συγκινητική ιστορία της 18χρονης Yusra Mardini από τη Συρία...

George J. Prokopakis   Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο Η Yusra Mardini είναι η έφηβη από τη Συρία που, ένα χρόνο πριν, όταν η μηχα...

George J. Prokopakis 

Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο

Η Yusra Mardini είναι η έφηβη από τη Συρία που, ένα χρόνο πριν, όταν η μηχανή της βάρκας με είκοσι άτομα μέσα σταμάτησε, έπεσε με την αδελφή της στη θάλασσα και επί τρεισήμισυ ώρες την τραβούσαν και την έσπρωχναν, προσέχοντας να μη μπατάρει, λέγοντας αστειάκια στα παιδάκια να μη φοβούνται, μέχρι που έφτασαν στη Λέσβο.

Η δεκαοκτάχρονη μετέχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο με την ομάδα των προσφύγων. Κέρδισε τον προκριματικό της στα 100 μ πεταλούδα, αλλά δεν προκρίθηκε. Ο 41ος καλύτερος χρόνος - το μετάλλιό της το είχε πάρει εδώ και ένα χρόνο και αξίζει περισσότερο από όλα τα μετάλλια που έχουν δοθεί.

Ζει στο Βερολίνο πια και προσπαθεί να μάθει γερμανικά.

Ας πούμε και μια καλή κουβέντα για τους αθανάτους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ομάδα των προσφύγων είναι ίσως το καλύτερο επικοινωνιακό μήνυμα σε δισεκατομμύρια στον πλανήτη για το προσφυγικό - είναι και η πεμπτουσία του αθλητικού και ολυμπιακού πνεύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση