GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 20 Αυγούστου o Λεωνίδας Καβάκος επιστρέφει στην Ύδρα

O Λεωνίδας Καβάκος ανακηρύχθηκε κορυφαίος µουσικός του κόσµου, καθώς το απονεμήθηκε το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017. O Καβά...


O Λεωνίδας Καβάκος ανακηρύχθηκε κορυφαίος µουσικός του κόσµου, καθώς το απονεμήθηκε το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017.
O Καβάκος είναι ο πέµπτος βιολιστής στην ιστορία που κερδίζει αυτό το βραβείο -οι 4 προηγούµενοι ήταν ιερά τέρατα της κλασικής µουσικής όπως ο Γεχούντι Μενουχίν (1972), ο Ισαάκ Στερν (1982), ο Γκίντον Κρέµερ (1989) και η Αν-Σοφί Μούτερ (2001).
Δύο χρόνια πριν οι αναγνώστες του «Gramophone», του πιο απαιτητικού ίσως περιοδικού για την κλασική µουσική, τον είχαν ανακηρύξει επίσης Καλλιτέχνη της Χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφιος και για το βραβείο Γκράµι. Φτάνοντας εποµένως στο απόγειο µιας καριέρας γεµάτης διακρίσεις και βραβεία από την εφηβική κιόλας ηλικία του, ο κορυφαίος µουσικός επιστρέφει κατά κάποιον τρόπο εκεί απ' όπου ξεκίνησε.
Συγκεκριµένα στην Ύδρα, για µια πανηγυρική φιλανθρωπική συναυλία που θα δοθεί στις 20 Αυγούστου, στις 09:00 το βράδυ.
Ο Καβάκος θα εµφανιστεί στην 7η φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής µουσικής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του νοσοκοµείου της Υδρας. Και είναι ευχάριστη σύµπτωση που στο ίδιο νησί ο Καβάκος είχε τύχει να δώσει το πρώτο του ατοµικό ρεσιτάλ στην οικία Dale Keller.
Η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου έχει ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ» και τα έσοδά της κάθε χρόνο διατίθενται για τις ανάγκες του νοσοκομείου της ΄Υδρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Πρόεδρου του Νοσοκομείου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος έχει ορίσει οργανωτική επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας είναι η δικηγόρος κα Τζένη Σοφιανού.
Όσοι και όσες επιθυμούν να παραβρεθούν στην μοναδική αυτή μουσική βραδιά, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στην Ύδρα, (τηλ. 22980 53385-6).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση