GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η σύγκρουση καραμανλικών - παπανδρεϊκών (για το έλλειμμα του 2009) και ο ρόλος του Τσίπρα...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.   Αν και Αύγουστος, οι πολιτικές διεργασίες και συνωμοσίες βρίσκονται στο φουλ αφού όλοι ετοιμάζονται για ένα ...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.  

Αν και Αύγουστος, οι πολιτικές διεργασίες και συνωμοσίες βρίσκονται στο φουλ αφού όλοι ετοιμάζονται για ένα καυτό φθινόπωρο που μπορεί να οδηγήσει αναπόφευκτα ακόμη και σε κάλπες.

Γι’ αυτό και όπως μαθαίνω η προ ημερών απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία ασκείται αναίρεση και στέλνεται να δικαστεί πάλι σε βαθμό κακουργήματος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009, προκαλεί και πολλές παράπλευρες εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο τι συμβαίνει μέσα στη ΝΔ όπου οι μεν καραμανλικοί πανηγυρίζουν, οι δε μητσοτακικοί και σαμαρικοί είναι σαστισμένοι και υπάρχει μεταξύ τους ένα παρασκηνιακό μπρα ντε φερ.

Επίσης δεν αναφέρομαι μόνο στα σενάρια που διακινούνται περί «δικαίωσης» του Καραμανλή με τα πιτόγυρα της Ραφήνας τον οποίο ορισμένοι θέλουν να ενώνει υπό τη σκέπη του ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας τη θέση του Πάκη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εγώ θα σας μεταφέρω τι εξελίσσεται προς το παρόν. Κατ’ αρχάς η απόφαση αυτή βγήκε (άραγε συμπτωματικά;) σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία συνέβαιναν τα εξής:

Πρώτον, φούντωνε ακόμη περισσότερο το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ και γι αυτό, ενόψει της πιθανής κατάρρευσης της σημερινής κυβέρνησης, δοκιμάζονταν τα παραπάνω σενάρια για τον Καραμανλή.

Δεύτερον, ο Τσίπρας εφαρμόζοντας τη γνωστή πλέον τακτική του Ιανού είχε αρχίσει το «φλερτ» και με τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Η πρόσφατη δίωρη συνάντησή τους ήταν το επισφράγισμα αυτής της προσέγγισης αποτέλεσμα της οποίας λέγεται ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη και η συμμετοχή του ΓΑΠ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και στη θέση του υπουργού Εξωτερικών που σήμερα έχει ο Κοτζιάς.

Τρίτον, η Φώφη Γεννηματά σταμάτησε το δικό της «φλερτ» με τον Τσίπρα, καταψηφίζοντας τον εκλογικό νόμο. Το γενικότερο πολιτικό μήνυμα αυτής της καταψήφισης ήταν ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται πια από τον ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται πιο κοντά στη ΝΔ του Μητσοτάκη εν όψει της επόμενης μέρας των εκλογών και της μη ύπαρξης αυτοδυναμίας.

Ύστερα λοιπόν από την απόφαση της αναίρεσης, ιδού τι συμβαίνει:

-Στη ΝΔ πλακώνονται «σιωπηρά» μεταξύ τους, κυρίως μέσω διαδικτυακών αναρτήσεων μέχρι στιγμής.

-Οι καραμανλικοί και οι παπανδρεϊκοί σφάζονται και αλληλοκαταγγέλλονται δημοσίως για το ύψος του ελλείμματος του 2009.

-Το ΠΑΣΟΚ ακόμη και με τη σημερινή ηγεσία του είναι αναγκασμένο να υποστηρίξει την περίοδο Παπανδρέου και να συγκρουστεί με τον Καραμανλή για τα πεπραγμένα έως το 2009.

Επομένως, βλέπουμε να έχουν βγάλει μαχαίρια μεταξύ τους Καραμανλής και Παπανδρέου, δηλαδή οι αφανείς πολιτικοί συνεταίροι του Τσίπρα ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον έναν σε βάρος του άλλου ανάλογα με τα συμφέροντά του. Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου βρήκε όλως τυχαίως (!) και ο Πρ. Παυλόπουλος και φόρτωσε για λογαριασμό του Καραμανλή όλα τα δεινά των τελευταίων ετών μόνο στο πρώτο μνημόνιο, δηλαδή στον Παπανδρέου…

Θα προσπαθήσει να κάνει και κάτι ακόμη με αυτή την ευκαιρία ο Τσίπρας που είναι όπως μου εξηγούν οι πληροφοριοδότες του και το πιο σημαντικό. Θα αξιοποιήσει αμέσως μετά τις διακοπές τον καβγά αυτό για να χαλάσει τις σχέσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να δυναμιτίσει εκ των προτέρων μια κυβερνητική συνεργασία μεταξύ τους μετά τις επόμενες εκλογές στις οποίες βαδίζει η χώρα ολοταχώς. Ως εκ τούτου, εφόσον δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία θα πάμε αμέσως σε νέες εκλογές οπότε θα ισχύσει η απλή αναλογική που ψηφίστηκε πρόσφατα!

Να λοιπόν το σχέδιο που εκπονείται για να μετατρέψει τη δικαστική αναίρεση για το έλλειμμα του 2009 σε καταλύτη για να κρατηθεί στον πολιτικό αναπνευστήρα ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016…

1 σχόλιο

  1. ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...Ή ΑΛΛΙΩΣ Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ...ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ "ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟΥ" ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ....ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ....ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ, ΜΕ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΩΣ ΚΑΙ Ο...ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση