GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χημικό αέριο στο Χαλέπι – 2 εκατομμύρια άμαχοι εγκλωβισμένοι

Αέριο, πιθανόν χλώριο, ερρίφθη στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρί...


Αέριο, πιθανόν χλώριο, ερρίφθη στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, "υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι πράγματι έγινε κάτι τέτοιο". Αν επιβεβαιωθεί η ρίψη του χημικού θα πρόκειται για έγκλημα πολέμου... Ένα από τα πολλά που έχουν ταράξει την πολύπαθη πόλη που έχει γίνει το πεδίο των σκληρότερων ίσως ωμοτήτων στον πόλεμο της Συρίας.
Σύμφωνα με το διευθυντή του νοσοκομείου Αλ Κουντς του Χαλεπιού, τουλάχιστον 4 άνθρωποι είναι νεκροί ενώ άλλοι 55 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης από αέριο. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, έχει κρατήσει ρούχα των ασθενών και κομμάτια από τα βαρέλια προκειμένου να αναλυθούν για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.
Το Aleppo Media Centre, μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη της συριακής αντιπολίτευσης, ανήρτησε στον ιστότοπό του ένα βίντεο που όπως υποστηρίζει δείχνει θύματα της επίθεσης με αέριο. Δύο άνδρες που μίλησαν στην πύλη αυτή επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε έντονη οσμή αερίου στην περιοχή και κατόπιν οι κάτοικοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Περίπου 2 εκατομμύρια άμαχοι υπολογίζεται ότι είναι αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι.
Ο ΟΗΕ επιδιώκει, σε συνεργασία με τη Μόσχα, μια διακοπή των εχθροπραξιών στο Χαλέπι για να διανεμηθεί βοήθεια στους εγκλωβισμένους κατοίκους. Η Ρωσία δήλωσε χθες πως θα υπάρξουν καθημερινές τρίωρες εκεχειρίες στο Χαλέπι από σήμερα ώστε οι ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές να μπορέσουν να εισέλθουν με ασφάλεια στην πόλη, μια πρόταση την οποία ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε "μη επαρκή".
Ο σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις Γιαν Έγκελαντ δήλωσε πως απαιτείται 48ωρη εκεχειρία προκειμένου να υπάρξει ασφαλής διανομή βοήθειας προσθέτοντας : "Το καινούριο και το θετικό σήμερα είναι πως η Ρωσική Ομοσπονδία δήλωσε ότι θα ήθελε να καθήσει μαζί μας και με τον άλλο συμπροεδρεύοντα (τις Ηνωμένες Πολιτείες) για να συζητήσουμε πώς θα εφαρμοστεί η πρόταση του ΟΗΕ. Ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε κάτι".
Στο μεταξύ, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν σήμερα από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δέκα επιδρομές στη Ράκα και στα περίχωρά της σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους (...) και τραυματίζοντας 70", σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Τουλάχιστον 24 από τους 30 νεκρούς είναι άμαχοι, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, σύμφωνα με το οποίο από τους υπόλοιπους έξι, που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη, ορισμένοι είναι τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση