GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΗ: Ένας στους τρεις δεν πληρώνει, 3 δισ. τα ανεξόφλητα χρέη

Σχεδόν ένας στους τρεις καταναλωτές δεν πληρώνει το λογαριασμό του ρεύματος, σε σταθερή βάση. Μέχρι σήμερα, τα ανεξόφλητα χρέη στη ΔΕΗ ...


Σχεδόν ένας στους τρεις καταναλωτές δεν πληρώνει το λογαριασμό του ρεύματος, σε σταθερή βάση. Μέχρι σήμερα, τα ανεξόφλητα χρέη στη ΔΕΗ έχουν αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, περίπου 435.000 καταναλωτές πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος με τη ρύθμιση των 36 δόσεων αλλά ακόμη και αυτοί, αδυνατούν πολύ συχνά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ήδη πάντως η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή, θα ισχύει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των ενταγμένων καταναλωτών είναι 290.000.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ, οι ενεργοί διακανονισμοί αυξήθηκαν κατά 545 εκατ. ευρώ και ανήλθαν από τα 300 εκατ ευρώ στις 31 Μαρτίου 2016 στα 845 εκατ. ευρώ σήμερα. Από αυτά τα 545 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ εισέπραξε μέχρι σήμερα τα 35 εκατ. ευρώ.
Ενας αριθμός 1,5 εκατ. πελατών της ΔΕΗ με συσσωρευμένες ανεξόφλητες οφειλές δεν έχει προσέλθει για ένταξη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νέου προγράμματος διακανονισμών, με τη διοίκηση της εταιρείας να τους απευθύνει εκ νέου κάλεσμα να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τον Σεπτέμβριο, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι εάν δεν συμβεί, δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν ύστερα από διακοπή ηλεκτροδότησης.
Ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύου) διαπιστώνουν 1.000 ρευματοκλοπές κάθε μήνα, κάτι που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εφημερίδα Καθημερινή, από τις αρχές του χρόνου, ο αριθμός των ρευματοκλοπών έφτασε τις 7.000 έναντι 8.587 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση