GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στην Αίγινα: 4 νεκροί μετά τη σύγκρουση τουριστικού με ταχύπλοο

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τελευταίος τραγικός απολογισμός σύγκρουσης τουριστικού σκάφους που μετέφερε παραθεριστές, ...


Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τελευταίος τραγικός απολογισμός σύγκρουσης τουριστικού σκάφους που μετέφερε παραθεριστές, με ταχύπλοο σκάφος που έγινε το μεσημέρι στην Αίγινα, ανάμεσα στην Πέρδικα και το νησάκι Μονή.
Ο οδηγός του ταχύπλοου - που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα - που εμβόλισε τη λάντζα κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας, μαζί με άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο σκάφος. Ωστόσο, στο ταχύπλοο δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλλληφθεί.
Νεκροί ανασύρθηκαν από την θάλασσα ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.
Λίγο αργότερα, ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα.
Επτά ακόμα άνθρωποι αγνοούνται και σκάφη του Λιμενικού με τη βοήθεια ελικοπτέρου ερευνούν εξονιχιστικά την περιοχή.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, τοταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.
Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.
Οι λιμενικοί ανέσυραν τέσσερα τρία άτομα και τρεις τραυματίες οι δυο εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα, ενώ σώοι ανασύρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.
Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από το Λιμενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση