GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρόμος στο Λονδίνο: Φονική επίθεση σε ανυποψίαστους περαστικούς

Ο νεαρός άνδρας ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου χθες βράδυ θεωρείται ύποπτος για φόνο, ανέφερε...


Ο νεαρός άνδρας ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου χθες βράδυ θεωρείται ύποπτος για φόνο, ανέφερε η αστυνομία σε νέα ανακοίνωσή της στην οποία δεν αναφέρεται πλέον ονομαστικά ως ενδεχόμενο η τρομοκρατική ενέργεια.

"Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο" έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και να τραυματιστούν άλλοι πέντε άνθρωποι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ. "Συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε την έρευνά μας στη διανοητική υγεία (του υπόπτου) διατηρώντας ανοικτό πνεύμα όσον αφορά το κίνητρο", προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

Το χρονικό της επίθεσης

Μια επίθεση σε πολυσύχναστο δημόσιο χώρο σημειώθηκε στο Λονδίνο. Ένας 19χρονος άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους πολίτες στην πλατεία Ράσελ της πρωτεύουσας της Αγγλίας σκοτώνοντας μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών και τραυματίζοντας ακόμη πέντε άτομα.

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει αρχικά το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

Η Σκότλαντ Γιάρντ σημειώνει ότι ένα απο τα βασικά ενδεχόμενα που εξετάζονται, επίσης, είναι ο 19χρονος να είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν αποκλείουν την τρομοκρατία. Την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι στους δρόμους του Λονδίνου θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Η τρομοκρατική ενέργεια είναι μία δυνατότητα, η οποία διερευνάται σ’ αυτό το στάδιο» δηλώνουν οι αρχές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 19χρονου μόλις έξι λεπτά μετά την επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Ράσελ.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί» δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

 

Ψυχραιμία και εγρήγορση ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι το πρώτο μέλημά του.

Παράλληλα, συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι, αλλά και σε εγρήγορση, μετά την επίθεση με μαχαίρι που έγινε χθες το βράδυ, σε κεντρική πλατεία της πόλης.

“Η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι η άμεση προτεραιότητα μου,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος για να συνεχίσει: “Σας παροτρύνω να είστε ψύχραιμοι και σε εγρήγορση. Σας παρακαλώ ν' αναφέρετε οτιδήποτε το ύποπτο στην αστυνομία. Πρέπει να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια των αστυνομικών και των υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Λονδίνο προστατεύεται,” τόνισε ο Χαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση