GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση κατά μέτωπο από τον Ομπάμα: Ο Τραμπ δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος

Δριμεία κριτική στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ίσως τον διαδεχθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, άσκησε σήμε...


Δριμεία κριτική στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ίσως τον διαδεχθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, άσκησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τις τελευταίες φραστικές επιθέσεις του Τραμπ στους μουσουλμάνους γονείς του λοχαγού Χουμαγιούν Χαν, που σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004.

«Ο Τραμπ δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος» υπογράμμισε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον,  ενώ κατήγγειλε την ηγεσία του κόμματός του μεγιστάνα που τον υποστηρίζει.

 Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει μια οικογένεια «που έχει κάνει απίστευτες θυσίες για αυτήν την χώρα, το γεγονός ότι δεν φαίνεται να γνωρίζει τα βασικά σχετικά με σημαντικά ζητήματα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, δείχνουν ότι είναι τρομερά απροετοίμαστος για αυτή την θέση», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα καταφέρθηκε εναντίον των ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ: «Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: "γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;"» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να λέει κανείς "αρκετά"», υπογράμμισε.

Η τακτική των προσωπικών επιθέσεων που επιλέγει ο Ντόναλντ Τραμπ ελέω δωρεάν θεαματικότητας φαίνεται ότι του προκαλεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, με τη συνακόλουθη αρνητική διαφήμιση που προκαλεί. Οι σχέσεις του τόσο με το Κογκρέσο, όσο και με την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, υπογραμμίζοντας τις ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες μεταξύ των ηγετικών κύκλων και του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου. Ωστόσο, οι πολιτικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται στο Κογκρέσο και περιφερειακά των κέντρων λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον δηλώνουν ότι οι “αντοχές” των Ρεπουμπλικάνων είναι περιορισμένες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση