GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΤΟΤΕ Η "ΑΥΓΗ" ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΗ...

Φωτης Παλλας Μου/μας θυμισε ο φιλος Μπαμπης Βακαλοπουλος οτι σημερα,24/8 ειναι η επετειος εκδοσης της ΑΥΓΗΣ προ 64 ετων.Με αφορμη αυτο...

Φωτης Παλλας

Μου/μας θυμισε ο φιλος Μπαμπης Βακαλοπουλος οτι σημερα,24/8 ειναι η επετειος εκδοσης της ΑΥΓΗΣ προ 64 ετων.Με αφορμη αυτο το ποστ,θυμηθηκα μια ιστορια του 1976.Το Πολιτικο Γραφειο του ΚΚΕ εσωτ.αποφασισε την ενισχυση του κυριακατικου φυλλου με περισσοτερες σελιδες και πλουσιοτερη θεματολογια.Επι δυο μηνες γινοταν καμπανια της νεας Κυριακατικης ΑΥΓΗΣ,κυριως μεσω αφισων και ειχε ανατεθει στις οργανωσεις Σπουδαζουσας η απο πορτα σε πορτα πωληση της νεου τυπου εφημεριδας.
. Η Οργανωση της Νομικης σε συνεργασια με την αντιστοιχη ΚΟΒ ειχε αναλαβει την πωληση της εφημεριδας στο Περιστερι,μια κατ'εξοχην λαικη γειτονια.Κυριακη πρωι,7 η ωρα,ολοι πανετοιμοι για την διακινηση του νεου τυπου φυλλου,για το οποιο ειχαμε ολοι αγωνια πως θα ειναι.Παραλαβαμε χιλιαδες τευχη απο την ΚΟΒ Περιστεριου και πραγματι το αποτελεσμα,για τα δεδομενα της εποχης,ηταν εντυπωσιακο.Λιγο χρωμα στην πρωτη σελιδα,νεοι συνεργατες,καινουργιες επιφυλλιδες.
. Ολο το πενταωρο,που διηρκεσε η διακινηση της ΑΥΓΗΣ στο Περιστερι,ως υπευθυνου Νομικης,μια αγωνια με κατετρωγε.
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΑΡΛΟΥΜΠΟΕΙΔΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ του Γ. Βελτσου,η οποια πραγματευοταν ενα θεμα με κεντρικη ιδεα:ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ η παρομοιες ανοηδιες και μεσα μου βεβαια εβριζα τον Λευτερη Βουτσα για την ιδεα του.
. Το εγχειρημα περπατησε για λιγο καιρο,στην συνεχεια βεβαια υποχωρησε,ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ Η ΑΥΓΗ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΗ ,οσο και να διαφωνουσα μαζι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση