GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ του Π. Πολάκη με την Δικαιοσύνη!

Η σύλληψη της διεύθυνσης του νοσοκομείου Τρικάλων φέρνει και πάλι αντιμέτωπους τον Π. Πολάκη και με τη Δικαιοσύνη. Αφορμή ήταν η  απόφα...

Η σύλληψη της διεύθυνσης του νοσοκομείου Τρικάλων φέρνει και πάλι αντιμέτωπους τον Π. Πολάκη και με τη Δικαιοσύνη.
Αφορμή ήταν η  απόφαση των δικαστικών αρχών να συλλάβουν και να απαγγείλουν κατηγορίες στη διεύθυνση του νοσοκομείου Τρικάλων, όταν εκείνη επιχείρησε να προσλάβει προσωπικό για την καθαριότητα του δημόσιου κτιρίου, αντικαθιστώντας έτσι τον εργολάβο-ιδιωτική εταιρία που αναλάμβανε ως σήμερα το συγκεκριμένο πεδίο. Το ζήτημα πήρε διαστάσεις βεντέτας, με το ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Υγείας να διαμηνύουν προς τις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές πως δεν μπορούν να "αναιρούν" την κυβερνητική πολιτική.

Άλλωστε και ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, σημειώνει πως η σύμβαση την οποία επικαλείται η ιδιωτική εταιρία, ώστε να προκαλέσει τη διαδικασία του "αυτόφωρου" έχει ουσιαστικά λήξει και "παρατείνεται" άτυπα. Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει από την αρχή της ανάληψης καθηκόντων πως σκοπεύει να αντικαταστήσει τις εργολαβικές εταιρίες στα νοσοκομεία, τόσο γιατί όπως ισχυρίζεται κοστίζουν πολύ στους προϋπολογισμούς τους, όσο και γιατί οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων τους είναι "μεσαιωνικές". Οργισμένη ήταν η αντίδραση και του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού υγείας, ο οποίος καταφέρθηκε και πάλι κατά της δικαστικής εξουσίας, μιλώντας για βαθύ πρόβλημα εντός των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.


Για αγνόηση δικαστικής εντολής στον Εισαγγελέα Διευθυντής και Υποδευθυντής
Με συλλήψεις του Διευθυντή και υποδιευθυντή, η πρεμιέρα των νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Οι καθαρίστριες που έχουν επιλεγεί να προσληφθούν εκεί από το υπουργείο κλήθηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας, όμως όπως σημειώνει το τοπικό μέσο trikalanews.gr, υπήρξε αντίδραση της ιδιωτικής εταιρίας καθαρισμού του Νοσοκομείου που θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του χώρου βάσει σύμβασης.
Αποτέλεσμα, η εταιρία να καταθέσει μηνύσεις και να υπάρξουν συλλήψεις Διευθυντικών Στελεχών του Νοσοκομείου, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή του Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη. Σαν αποτέλεσμα, η διεύθυνση του νοσοκομείου βρέθηκε στα δικαστήρια, στο γραφείο της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων παρουσιάστηκαν συνοδεία της Νομικής τους Εκπροσώπου, οι συλληφθέντες στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.
Τα στελέχη του Νοσοκομείου Τρικάλων, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται ότι αγνόησαν δικαστική εντολή και προχώρησαν στην πρόσληψη καθαριστριών σε βάρος των συμφερόντων ιδιωτικής εταιρείας που είχε αναλάβει τον τομέα της καθαριότητας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

"Η σύμβαση είχε λήξει και στα… σιωπηλά δίνονταν μηνιαίες παρατάσεις", δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Παρθένης και προσθέτει "από τα στοιχεία που έχουμε προκύπτει όφελος 17.000 ευρώ μηνιαίως υπέρ των πολιτών αν προσλαμβάναμε προσωπικό αντί να διατηρήσουμε την εταιρεία".
Μάλιστα ο κ. Παρθένης, βρέθηκε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αντικρούσει την προσφυγή της εταιρείας κατά της απόφασης της Διοίκησης να προσλάβει προσωπικό για την καθαριότητα του Νοσοκομείου και δήλωσε την συμπαράστασή του στους συλληφθέντες. Η Εισαγγελέας Τρικάλων, διέταξε προανάκριση για την υπόθεση, αφήνοντας ελεύθερους τους συλληφθέντες.

Τώρα αρχίζει η μάχη του ποιος κυβερνά τον τόπο
"Η χθεσινοβραδινή σύλληψη διευθυντή και υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων από την αστυνομία που σε επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου έδρασε σαν μακρύ χέρι του εργολάβου της καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου, αναδεικνύει το βαθύ πρόβλημα που υπάρχει σε τμήμα της δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας και το ποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση" σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook για το περιστατικό ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης.,

Σε ανάρτησή του με τίτλο "Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη του ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο" ο κ. Πολάκης που έχει εκφράσει και στο παρελθόν έντονες ενστάσεις για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, ανέφερε πως "δεν είναι δυνατόν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που εξυγιαίνουν το χώρο της υγείας, να βρίσκονται υπό αίρεση ή ακύρωση από κάποιον δικαστή".
Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει φανερά εξοργισμένος πως η απόφαση αυτή υποδηλώνει πρακτικά πως "το υπουργείο Υγείας και οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων δεν μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με εργαζομένους [...] αλλά πρέπει να παραμείνουν οι εργολάβοι που υπήρχαν πριν, οι οποίοι αμοίβονται με εξωφρενικά ποσά από τα νοσοκομεία έχοντας εργαζόμενους απλήρωτους με πολύ χαμηλούς μισθούς και με εργασιακές συνθήκες γαλέρας". Όπως φαίνεται, οι ιδιωτικές εταιρίες που είχαν αναλάβει την καθαριότητα, έχουν προσφύγει κατά των αποφάσεων ακύρωσης των συμβάσεων με τα νοσοκομεία και αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ.
"Η απόφαση της κυβέρνησης [αναφέρεται στο προσωπικό καθαριότητας] ενώ αυξάνει τους μισθούς των εργαζομένων σε σχέση με αυτά που τους έδιναν οι εργολάβοι, κάνει συνολική οικονομία πάνω από 80εκατ ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων" σημειώνει και καταλήγει λέγοντας: "Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας θα εφαρμοστεί και θα γίνει ότι χρειαστεί νομοθετικά γι' αυτό" ενώ συμπληρώνει: "Καλούμε τη δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το κύρος της και την αστυνομία να λειτουργήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον".

Η απόφασή μας θα υλοποιηθεί, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η απόφασή μας για την οριστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς θα υλοποιηθεί, όσο κι αν αυτό ενοχλεί όσους απομυζούσαν τους πόρους του δημοσίου, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις με το νοσοκομείο Τρικάλων. Λίγες ώρες μετά και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ότι είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση για απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία, ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση δηλώνει, ότι, θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, την προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα της δημόσιας υγείας.
"Ξεκαθαρίζουμε σε όσους απομυζούσαν τους πόρους του δημοσίου, καταβάλλοντας ως αντίτιμο ψίχουλα για μισθούς και άθλιες εργασιακές συνθήκες στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και σε όσους υποστηρίζουν το καθεστώς αυτό, πως η απόφασή μας για την οριστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς θα υλοποιηθεί, όσο κι αν αυτό τους ενοχλεί", προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Για το ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή
Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγόρησε τον κ.Πολάκη και συνολικά το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν να πογηδετούν τη Δικαιοσύνη:
"Κάθε ημέρα που περνάει επιβεβαιωνόμαστε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά. Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. Υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση.
Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών. Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή. Είναι, όμως, διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη. Όταν, δηλαδή, δεν συμφωνεί με την ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και Κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση. Ο κ. Τσίπρας τι λέει;"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση