GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετασεισμοί στο πληγωμένο Αματρίτσε – Κατέρρευσε δημοτικό σχολείο

Μετασεισμοί έπληξαν το Αματρίτσε που μετρά τις πληγές του από το φονικό σεισμό της περασμένης Τετάρτης. Δυο μετασεισμικές δονήσεις έν...


Μετασεισμοί έπληξαν το Αματρίτσε που μετρά τις πληγές του από το φονικό σεισμό της περασμένης Τετάρτης. Δυο μετασεισμικές δονήσεις έντασης 3,7 και 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στις τρεις και επτά λεπτά και στις πέντε και πενήντα πέντε λεπτά το απόγευμα ώρα Ιταλίας, προκάλεσαν νέα κατάρρευση πτέρυγας του ήδη σοβαρά κατεστραμμένου δημοτικού σχολείου του Αματρίτσε, «Ρόμολο Καπράνικα».

Όπως έκανε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, κομμάτι του σχολείου ισοπεδώθηκε.  

Το σχολείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την πρώτη, κυρίως, σεισμική δόνηση, στις τρεις και τριάντα δυο λεπτά την νύχτα της περασμένης Τετάρτης. Ο Ιταλικός τύπος, παράλληλα, αναφέρεται με έμφαση στο ότι το σχολικό συγκρότημα είχε ανακαινισθεί πριν μόλις τρία χρόνια, και θα έπρεπε, κατά συνέπεια, να εφαρμοσθεί ό,τι ακριβώς προβλέπει η αντισεισμική νομοθεσία.

 Oι σημερινοί μετασεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Λ’ Ακουϊλα, ενώ το επίκεντρο της δεύτερης ήταν στην σεισμόπληκτη Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση