GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις για τη δήλωση του Κύρτσου για τη δικαιοσύνη

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για τη Δικαιοσύνη. "Η δικαιοσύνη είχε επιρροές...


Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για τη Δικαιοσύνη.
"Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές  επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια  και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν  μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Άσε δε που έχει και συντεχνιακή λογική η δικαιοσύνη, διότι έχει καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις, έχουν δώσει αυξήσεις στους εαυτούς τους, έχουν πάρει αναδρομικά και άντε να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα" ανέφερε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ.
Απάντηση στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κύρτσου για "πολιτικές επιρροές" και για "συντεχνιακή λογική" στη Δικαιοσύνη, έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:
"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες".
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει θέση.
"Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα  ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό,  ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική.
Αναμένουμε από τον επικεφαλής της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

2 σχόλια

  1. γιατι ψεματα λεει............διορισμενη δεν ειναι η ηγεσια της απο την εκαστοτε κυβερνηση ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι άμα είσαι πρώην αριστερός και...νυν ανανήψας νεοφιλελεύθερος, λυπάσαι και ρίχνεις το δάκρυ...κορόμηλο που δεν προχωράει το μνημόνιο και κάποιοι "κακοί" το σαμποτάρουν...κι αυτό το κόμμα έχει ακόμα οπαδούς και ψηφοφόρους! Τι άλλο πια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση