GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια κρητική λιχουδιά "τρέλανε" τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Τις προτιμήσεις του στη κρητική κουζίνα έδειξε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μαχμούτ Τσαβούσογλου, στο τραπέζι που παρατέθηκε προς τι...


Τις προτιμήσεις του στη κρητική κουζίνα έδειξε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μαχμούτ Τσαβούσογλου, στο τραπέζι που παρατέθηκε προς τιμήν του, σε γνωστό εστιατόριο του χωριού Ψυχρό στο Οροπέδιο Λασιθίου. Μετά τη επίσκεψη στο Δικταίον Άνδρον μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο Τούρκος Υπουργός μαζί με το επιτελείο του, δείπνησαν και απόλαυσαν τις λασιθιώτικες λιχουδιές και την ντόπια κρητικιά κουζίνα.

Το  μενού μας στηρίχθηκε στην κουζίνα της περιοχής, που ήδη την έχει γνωρίσει από πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Κοτζιάς, αναφέρει στο ekriti.gr ο Νικηφόρος Γερακάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας Χάλαβρο. Ξεκινήσαμε με ρακί, γραβιέρα τρύπας, ξίγαλο, ντάκο, κολοκυθοανθούς, πατάτες τηγανητές και φασόλια Οροπεδίου. Για κυρίως πιάτο, είχαμε αρνί αντικριστό, πατάτες και κρέας στο φούρνο και μακαρόνια στρουφικτά - παραδοσιακά περιοχής. Και κλείσαμε με τηγανήτες και πίτες με μέλι, γιαούρτι με μέλι και διάφορα φρούτα εποχής. Το μενού συνοδεύτηκε από ροζέ κρασί και την επιθυμία του Τούρκου αξιωματούχου να ξαναφάει και την ώρα του γλυκού άλλες δύο μερίδες τηγανητές κυδωνάτες πατάτες στην παρασιά. 

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου του χάρισε ένα λευκό κρητικό μαντήλι και εγώ μια κρητική κατσούνα. Φεύγοντας ο Τούρκος, όπως λέει ο κ. Γερακάκης του μίλησε για την άνεση και την απλότητα που ένιωσε στο χώρο και την ικανοποίηση που του άφησαν... οι τηγανητές πατάτες, το έλεγε συνέχεια και στην φρουρά, επισημαίνει, χαμογελώντας στο ekriti.gr ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση