GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνον ζημιές, δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι

«Στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνον ζημιές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, συνομιλώντας με δημοσιογράφους σε συνάντη...


«Στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε μόνον ζημιές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, συνομιλώντας με δημοσιογράφους σε συνάντηση στο θέρετρο Βερσίλια της κεντρικής Ιταλίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι για το μέλλον της Ιταλίας και της Ευρώπης έχει βασική σημασία να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις και στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης. Ο Ρέντσι παράλληλα ελπίζει το ΑΕΠ της χώρας του να σημειώσει φέτος άνοδο η οποία να αγγίξει τουλάχιστον το 1%.

Ενόψει της διάσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο νησί του Βεντοτένε, με την συμμετοχή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελάριου 'Αγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε πως «ο ρόλος της χώρας του είναι να οικοδομεί γέφυρες, έστω και αν τελευταία είναι της μόδας εκείνοι οι οποίοι υψώνουν τείχη».

Ο Ματέο Ρέντσι αποσαφήνισε επίσης ότι η λογική αυτή της διαλλακτικότητας ισχύει και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ρωσία.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«ξέρω ότι αυτό με έκανε να χάσω ψήφους, αλλά όταν βλέπω ένα παιδί που κινδυνεύει να πνιγεί, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι το παιδί αυτό πρέπει να σωθεί». Θέλησε να στείλει και το μήνυμα ότι «ουδείς μπορεί να συνεχίσει να αδιαφορεί» και κατέστησε σαφές ότι «οι αρχές του είναι εκείνες που του δίδαξαν στο σχολείο με την ανάγνωση και την μελέτη της Ιλιάδας και της Αντιγόνης».

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί το φθινόπωρο στην Ιταλία για την έγκριση των θεσμικών αλλαγών που σχεδίασε και προώθησε η κυβέρνηση, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «όποιο και να είναι το αποτέλεσμά του, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά όταν έχουν προγραμματισθεί, δηλαδή το 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση