GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ σε ΕΕ: Πάρτε περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Την δυσαρέσκειά της για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναφερόμενη στην περιορ...


Την δυσαρέσκειά της για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναφερόμενη στην περιορισμένη ανταπόκριση κάποιων κρατών - μελών. Επαίνεσε, ωστόσο, την Ελλάδα για τη μεγάλη συνεισφορά της στην υποδοχή μεγάλου αριθμού προσφύγων.
"Στην Ελλάδα, από την φάση του κλεισίματος των συνόρων της χώρας με την ΠΓΔΜ μέχρι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Τουρκία, έφτασαν περίπου 45.000 πρόσφυγες. Αυτό - σε σχέση με τον πληθυσμό- ισοδυναμεί με το να έφταναν στην Γερμανία μέσα σε λίγες εβδομάδες 360.000 πρόσφυγες και δείχνει πόσο έχει συνεισφέρει η Ελλάδα" τόνισε η καγκελάριος.
Η Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Passauer Neue Presse» έσπευσε να υπερασπιστεί την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία -  για την περαιτέρω εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της οποίας η Ε.Ε. εργάζεται εντατικά, όπως είπε - επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι και στο θέμα του ασύλου η ΕΕ δεν βρίσκεται εκεί που θα επιθυμούσε.
"Το γεγονός ότι έως σήμερα έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα στην ΕΕ μόλις 3000 πρόσφυγες,  δείχνει ότι τα κράτη-μέλη δεν κάνουν καθόλου αυτό που θα περίμενε κανείς από αυτά".
Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει κατ' ιδίαν συζητήσεις με τη γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα (16 Σεπτεμβρίου), με το τρίπτυχο «Προσφυγικό - δεύτερη αξιολόγηση - χρέος» στην κυβερνητική ατζέντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ωστόσο, το μεγάλο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ αναμένεται να γίνει τρεις ημέρες αργότερα στη Νέα Υόρκη, όπου οριστικοποιήθηκε η κοινή παρουσία τους και η συμπροεδρία τους σε ειδική διάσκεψη που οργανώνει ο ΟΗΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση