GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχαίο αγαλματίδιο βρέθηκε τυχαία σε χωράφι

Ειδώλιο γυναικείας μορφής, ύψους δώδεκα εκατοστών βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, Ηρακλείου, από δύο άτομα ηλ...


Ειδώλιο γυναικείας μορφής, ύψους δώδεκα εκατοστών βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, Ηρακλείου, από δύο άτομα ηλικίας 54 και 50 ετών.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, το αγαλματίδιο βρήκαν δύο αρχαιολόγοι που κάνουν διακοπές στην Μεσσαρά.
Άμεσα ειδοποιηθήκαν οι αρχές, και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου έφθασαν στο συγκεκριμένο σημείο, όπου παρέλαβαν το ειδώλιο και το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, πρόκειται για ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 12 εκατοστών πιθανόν της αρχαϊκής περιόδου.
Στη συνέχεια το ειδώλιο παρέλαβαν αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.  Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα τα ευρήματα στην περιοχή της Γόρτυνας παρέπεμπαν κυρίως στην Ρωμαική περίοδο, οπότε εαν επιβεβαιωθεί πως το ειδώλιο της γυναίκας ανήκει στην αρχαική περίοδο, δημιουργείται νέος τομέας ερευνών για τους αρχαιολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση