GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αρχηγείο της αστυνομίας

Σε 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε 78 των τραυματιών από την έκρηξη σήμερα το πρωί παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Τσίζρε, σ...


Σε 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε 78 των τραυματιών από την έκρηξη σήμερα το πρωί παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία. 

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αλλά ανέφερε πως δεν είχε στόχο τον ηγέτη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια επίθεση που σημειώθηκε χθες στη βορειοανατολική Τουρκία.

Η κυβέρνηση είχε πει πως το PKK στόχευσε την αυτοκινητοπομπή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτη του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (PKK), ο οποίος διέφυγε σώος και αβλαβής.

Η επίθεση μπορεί να θεωρηθεί αντίποινο στις επιθέσεις εναντίων των κούρδων ανταρτών που έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις ημέρες ο τουρκικός στρατός, ο οποίος έχει εισβάλει σε συριακό έδαφος. 

"Το Ισλαμικό Κράτος, οι Κούρδοι αντάρτες και οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας επιτίθενται στην Τουρκία προσπαθώντας να επωφεληθούν από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου" δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση