GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Seyyed Hassan Nasrallah... ο εφιάλτης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Δέκα χρόνια από την ταπεινωτική ήττα του Ισραήλ από τη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Δέκα χρόνια από την ταπεινωτική ήττα του Ισραήλ από τη...
Χεζμπολά, ο εφιάλτης για το σιωνιστικό κατοχικό ισραηλινό καθεστώς είναι η Χεζμπολά κι ο ηγέτης της Seyyed Hassan Nasrallah. Τώρα, επισήμως και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ομολογούν: “Είναι ο πρώτος Άραβας ηγέτης, μετά τον Νάσερ της δεκαετίας του '60, με την ικανότητα να επηρεάζει την κοινή γνώμη στο Ισραήλ”.
Seyyed Hassan Nasrallah... Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολά, πρώτος στη λίστα δολοφονιών, εδώ και μια δεκαετία, της Μοσάντ, της Cia και των μυστικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των μοναρχικών δικτατορικών καθεστώτων της Μέσης Ανατολής, όπως το Κατάρ κι η Σαουδική Αραβία.
Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το καλοκαίρι του 2006, όταν ο “ανίκητος” ισραηλινός στρατός, ο καλύτερα εξοπλισμένος στρατός του πλανήτη (όπως διατείνονται οι στρατιωτικοί αναλυτές) εισέβαλε στο Νότιο Λίβανο (12 Ιούλη 2006) κι ανακάλυψε την πιο πικρή έκπληξη: κατατροπώθηκε από τη Χεζμπολά, υπέστη μια ταπεινωτική ήττα κι εγκατέλειψε στο πεδίο της μάχης ένα νεκροταφείο από τα υπερσύγχρονα τανκ “Merkava” και 120 πτώματα ισραηλινών στρατιωτικών, όταν είναι σε όλους γνωστό πως οι ισραηλινοί ποτέ δεν εγκαταλείπουν νεκρό τους σε πεδίο μάχης και για το πτώμα μπορούν να πολεμούν χωρίς τέλος.
Ο γνωστός Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Anthony Cordesman, έγραψε: Από το ξεκίνημα της σύγκρουσης οι μαχητές της Χεζμπολά διείσδυσαν με απόλυτη επιτυχία και εξουδετέρωσαν όλο τον κύκλο των αποφάσεων του Ισραήλ, στρατηγικών και τακτικών, διαθέτοντας υπεροπλία στις μυστικές υπηρεσίες, τη στρατιωτική και πολιτική δράση”.
Το καλοκαίρι του 2006 σήμανε και το τέλος του μύθου της Μοσάντ. Η μυστική υπηρεσία του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ -καθεστώς με περισσότερες από 70 καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ και φορτωμένο με τη Γενοκτονία κι Εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού-, βασιζόταν στους εβραίους το θρήσκευμα πολίτες όλης της γης, που παύουν να λειτουργούν ως υπάλληλοι της Μοσάντ, μη μπορώντας να αντέξουν συνεχείς πιέσεις για μετοίκηση στην Παλαιστίνη. Επίσης, μια σοβαρή πηγή πληροφόρησης και πολιτικής επιρροής του Ισραήλ και της Μοσάντ, βασίζεται σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και ΜΜΕ όλης της γης που εκμαυλίζονται κι εξαγοράζονται.
Σήμερα, η δήθεν ανίκητη Μοσάντ που μπορεί τα πάντα, προσπαθεί να συντηρήσει το μύθο της, πληρώνοντας αδρά “αριστερούς” και δεξιούς δημοσιογράφους, ώστε να γράφουν πως μπορεί όποτε θέλει κι όποτε θέλει να δολοφονήσει, να επέμβει... Ένας μύθος που δεν διαθέτει το δράκο του.
Ο εξευτελισμός κι η κατάρρευση του μύθου της Μοσάντ, ήταν η πανωλεθρία της από τη Χεζμπολά. Η καταστροφική ήττα της Μοσάντ, το 2006, δεν έχει επιστροφή.
Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ γνώρισαν την πλήρη ταπείνωση το 2006 και δεν μποροιύν να ορθοποδήσουν.
Στην εισβολή στο Λίβανο, το 2006, δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν και να πιστοποιήσουν τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Χεζμπολά, βομβάρδισαν δημόσιες υποδομές του Λιβάνου παραπλανητικές βάσεις της Χεζμπολά και δεν μπόρεσαν να αποκαλύψουν ούτε μια μικρή ομάδα Αντίστασης της Χεζμπολά.
Εκείνο που ξεφτίλισε παντελώς τη Μοσάντ, ήταν η πολύ δαπανηρή επιχείρηση εξαγοράς Λιβανέζων κι η διείσδυσή τους στις τηλεπικοινωνίες του Λιβάνου, για να κατανοήσουν μετά την ήττα κι οπισθοχώρηση τους πως η Χεζμπολά είχε δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο δίκτυο επικοινωνιών: τυφλό και κουφό, χωρίς δυνατότητα εισχώρησης σ' αυτό.
Με την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την ντροπιαστική ήττα του Ισραήλ από τη Χεζμπολά, τον “πόλεμο των 33 ημερών”, ή “δεύτερος πόλεμος του Λιβάνου”, η ισραηλινή εφημερίδα “Haaretz” δημοσίευσε μια Έκθεση με τον τίτλο “Hezbollah from terror group to army”.
Στην έκθεση της ισραηλινής εφημερίδας γίνεται μια σύγκριση της στρατιωτικής δύναμης της Χεζμπολά του 2006, με τη Χεζμπολά του 2016 και μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
Παρότι η οργάνωση [Χεζμπολά] δεν διαθέτει δική της αεροπορική δύναμη, εξαιρουμένων των πολλών τύπων και απεριόριστων δυνατοτήτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι δυνατότητές της κι η ικανότητά της έχουν καλυτερεύσει κι ανταποκρίνονται με τις δυνατότητες ενός κανονικού στρατού μέσου-υψηλού επιπέδου. Αν ξεσπάσει μια εμπόλεμη διαμάχη στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ [Λίβανος], οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα...
Οι πολεμικές ικανότητες των δυνάμεων της Χεζμπολά είναι πολύ βελτιωμένες κι αυτό από την επιχειρησιακή εμπειρία που αποκτήθηκε στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία...

Σήμερα η Χεζμπολά διαθέτει 10πλάσια ποσότητα πυραύλων ...razzi... σε σχέση με το 2006. Η οργάνωση έχει δυνατότητες εκτόξευσης πυραύλων από υπόγειες βάσεις, πολύ καλά κρυμμένες σε απόλυτα άγνωστες περιοχές, αλλά και μεταφερόμενους εκτοξευτήρες σε φορτηγά και πολιτικά εμπορικά οχήματα...

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού, η Χεζμπολά είναι σε θέση μα εκτοξεύει έως και 1.500 πυραύλους την ημέρα, σε σχέση με τους 200 που εκτόξευε το 2006”.
Σε ότι αφορά τους τύπους πυραύλων που έχει στη διάθεσή της η Χεζμπολά, η “Haaretz” αναφέρει πως η απειλή συνίσταται πως η οργάνωση της Λιβανικής Αντίστασης μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο του κράτους του Ισραήλ κι επισημαίνει:
Σήμερα η Χεζμπολά διαθέτει 130.000 πυραύλους διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων: πυραύλους Grad, με βεληνεκές τα 40 χιλιόμετρα, πυραύλους Fajrs, με βεληνεκές τα 75 χιλιόμετρα, πυραύλους Ιρανικής κατασκευής Zelzal (βεληνεκές 200 χιλιόμετρα), τους πυραύλους Fateh και M-110 (βεληνεκές 250 χιλιόμετρα) και τους Συριακής κατασκευής πυραύλους Scud-D (βεληνεκές 700 χιλιόμετρα)”.
H αντίσταση του λαού της Συρίας για περισσότερα από πέντε χρόνια κι η σημερινή νικηφόρα πορεία εναντίον του χαλιφάτου, ήταν η ήττα της "αραβικής άνοιξης" και της δύσης που στόχευαν την πτώση του προέδρου Άσαντ κι επιτεύχθηκε με την πλήρη στράτευση της Χεζμπολά στο πλευρό της Συρίας. Αυτό γίνεται κατανοητό από το Ισραήλ, που μπορεί να φίμωσε το Παλαιστινιακό με τον εκμαυλισμό των αμερικανόδουλων αραβικών σκοταδιστικών καθεστώτων (Σαουδική Αραβία, Κατάρ), αλλά η νίκη του άξονα της Αντιστασης φέρνει τον εφιάλτη της Χεζμπολά στην καθημερινότητά τους και τον φόβο να κυριεύει τους ισραηλινούς.
Η Συρία ήταν το "κλειδί" για την αναδιάταξη της Μέσης Ανατολής. Η ήττα του χαλιφάτου ήταν ήττα της δύσης, αλλά κυρίως και του Ισραήλ. Ο πρώην αρχηγός των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αναρωτιέται στο ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλι 10":
"Πως κατόρθωσε ο Bashar Al Assad να διαλύσει την Al Nusra; Πως τους κατατρόπωσε με τι κλείσιμο του ματιού; Οι δικοί μας στρατηγοί πρέπει τώρα να ξανακάνουν τους λογαριασμούς μ' αυτόν τον άνθρωπο".
Ακόμη δεν έχουν δει τίποτα οι ηγέτες του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος. Τα καλύτερα έρχονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση