GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νορβηγία: Θα σκοτώσει 47 λύκους από τους μόλις 68 που έχουν απομείνει!

Τους 47 από τους μόλις 68 λύκους που έχουν απομείνει στη χώρα θα σκοτώσει η Νορβηγία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η απόφαση προκάλεσε τη...


Τους 47 από τους μόλις 68 λύκους που έχουν απομείνει στη χώρα θα σκοτώσει η Νορβηγία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η απόφαση προκάλεσε την οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων παγκοσμίως. Ωστόσο το Όσλο αιτιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι οι λύκοι απειλούν κοπάδια προβάτων και άλλα ζώα.
Αν εκτελεστεί η απόφαση θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη θανάτωση λύκων από το 1911.
Τρεις αγέλες λύκων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πολλά νεογέννητα κουτάβια, θα σκοτωθούν από κυνηγούς, κατόπιν ειδικής άδειας. Πέρυσι, σχεδόν 12.000 άτομα έκαναν αίτηση για τη χορήγηση αδείας προκειμένου να κυνηγήσουν μόλις 16 λύκους.
«Πρόκειται για μία μαζική σφαγή που δεν έχουμε ξαναδεί εδώ και 100 χρόνια, όταν η πολιτική προέβλεπε την εξόντωση όλων των μεγάλων σαρκοβόρων ζώων», δήλωσε η Νίνα Γιένσεν, Διευθύνων Σύμβουλος της WWF Νορβηγίας, στη βρετανική εφημερίδα Guardian. «Η θανάτωση του 70% του πληθυσμού δεν είναι αντάξια ενός περιβαλλοντικού κράτους», συνέχισε.
Σύμφωνα με τις αρχές της Νορβηγίας, κάθε χρόνο οι λύκοι σκοτώνουν 380 με 1.800 ζώα. Το κράτος αποζημιώνει τους κτηνοτρόφους για τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου από λύκους, δημιουργώντας κίνητρο για «φουσκωμένους» αριθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση