GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και νέο ψαλίδι στις επικουρικές: Μείωση 50 ευρώ το Νοέμβριο

Και νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις περιμένει τους συνταξιούχους το Νοέμβριο. Περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν μείωση 50 ευ...


Και νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις περιμένει τους συνταξιούχους το Νοέμβριο. Περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν μείωση 50 ευρώ στην επικουρική τους λόγω αναδρομικών κρατήσεων.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Η διάταξη προβλέπει ότι το όριο των αναδρομικών περικοπών θα φτάνει στα 50 ευρώ και δεν θα περιορίζεται σε ένα πλαφόν μείωσης 10%, όπως αρχικά είχε προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι οι συνταξιούχοι να «εξοφλήσουν» τις αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Οι αναδρομικές περικοπές θα πρέπει να αποφέρουν περί τα 170 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2016, αλλά με τον ορισμό πλαφόν 50 ευρώ, η εξοικονόμηση που είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές δεν θα επιτευχθεί ως το τέλος του έτους, αλλά θα «περάσει» και μέσα στο 2017. Το αν θα χρειαστούν πρόσθετες περικοπές, αυτό θα εξαρτηθεί από το αν οι στόχοι θα επιτευχθούν. Προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν τέθηκε στις συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση