GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία - Στους 58 οι νεκροί στους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν του Σάββατο στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), την οποία ελέγχ...


Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν του Σάββατο στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, την επομένη της ρωσοαμερικανικής συμφωνίας για μια κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ανάμεσα στα θύματα είναι δεκατρείς γυναίκες και δεκατρία παιδιά, σύμφωνα με τον απολογισμό της ΜΚΟ, η οποία έκανε παράλληλα λόγο για δεκάδες τραυματίες, τονίζοντας ότι αδυνατεί να προσδιορίσει τον αριθμό των αμάχων ανάμεσά τους.
Ένας προηγούμενος απολογισμός της ίδιας πηγής έκανε λόγο για 37 νεκρούς και τουλάχιστον 90 τραυματίες από τις επιδρομές, οι οποίες στοχοθέτησαν μια αγορά και πολλές συνοικίες της Ιντλίμπ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει σε ποια χώρα ανήκαν τα αεροσκάφη που διεξήγαγαν τους χθεσινούς βομβαρδισμούς. Στην επαρχία Ιντλίμπ επιχειρεί συχνά η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας, αλλά και της Ρωσίας.
«Ο κόσμος έκανε ψώνια πριν από την Έιντ αλ Άντχα (τη μουσουλμανική γιορτή της θυσίας) την επόμενη εβδομάδα, κάτι που εξηγεί γιατί τα θύματα είναι τόσα πολλά», εκτίμησε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση