GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bild: Η Μέρκελ μάλλον σκληρή παρά… τρυφερή

Ασυνήθιστα συμφιλιωτικοί τόνοι για την Γερμανίδα καγκελάριο από το Μόναχο: Ο Γενικός Γραμματέας του χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυα...


Ασυνήθιστα συμφιλιωτικοί τόνοι για την Γερμανίδα καγκελάριο από το Μόναχο: Ο Γενικός Γραμματέας του χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU), αδελφού του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), επαίνεσε τη Μέρκελ γα τη σκληρή της στάση στη σύνοδο της Βιέννης για το προσφυγικό σε συνέντευξή του στην Bild. Εδώ και μήνες το προσφυγικό θέμα αυτό προκαλεί ισχυρές εντάσεις μεταξύ των δύο αδελφών συντηρητικών κομμάτων. Προφανώς τώρα το CSU προτιμά πιο ήπιους τόνους ενόψει των συνεδρίων τους σε δύο μήνες, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Μέρκελ τώρα μάλλον σκληρή παρά τρυφερή».

Ως γωστόν η Μέρκελ δήλωσε στη Βιέννη ότι πρέπει να σταματήσει η παράνομη εισροή προσφύγων-μεταναστών και να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε δε ότι "όποιος δεν πρέπει να παραμείνει την Ευρώπη για ανθρωπιστικούς λόγους θα επαναπροωθείται στην πατρίδα του" και ότι είναι αναγκαίο να συναφθούν "το ταχύτερο δυνατόν συμφωνίες με τρίτες χώρες, ιδίως της Αφρική, αλλά και το Πακιστάν και το Αφγανιστάν", όπως δήλωσε στη Βιέννη.

Ο Αντρέας Σόιερ συμφώνησε με την καγκελάριο λέγοντας στην Bild: "Το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σύμφωνη με τις χώρες του βαλκανικού διαδρόμου να παραμείνει κλειστός, αυτός είναι μια θετική εξέλιξη. Ήταν επιβεβλημένο εδώ και καιρό ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων και να επιστρέψουμε στην τάξη".

Στο ίδιο συναινετικό κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του χριστιανοδημοκράτη υφυπουργού Eσωτερικών Γκίντερ Κρίνγκς στην Rheinische Post. Τάχθηκε, όπως και το CSU, υπέρ του καθορισμού ενός συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων, οι οποίοι θα γίνονται δεκτοί στη Γερμανία:

"Πρέπει να μιλήσουμε με αριθμούς για το πόσους πρόσφυγες θα δεχόμαστε ετησίως από την Ελλάδα και την Ιταλία", υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης "θα τηρήσουν με συνέπεια τους κανόνες του Δουβλίνου και ο βαλκανικός διάδρομος θα παραμείνει κλειστός", είπε ο Γερμανός πολιτικός στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ .

Με τις δηλώσεις αυτές ο Κρινγκς και επομένως και το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, τάσσεται υπέρ ενός ανωτάτου ετήσιου ορίου υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία, πράγμα το οποίο διακαώς επιθυμεί και το χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση