GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαδρίτη - Διαδήλωση χιλιάδων Ισπανών για την κατάργηση των ταυρομαχιών - ΦΩΤΟ

Χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Μαδρίτης ζητώντας από τις αρχές «την κατάργηση των ταυρομαχιών». Πολίτες κρατο...


Χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Μαδρίτης ζητώντας από τις αρχές «την κατάργηση των ταυρομαχιών».
Πολίτες κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «οι ταυρομαχίες, μάθημα βαναυσότητας» ή «ταυρομαχίες, εθνική ντροπή» μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Από τα μεγάφωνα, εκπρόσωποι του Κινήματος κατά της κακοποίησης των ζώων (Pacma) φώναζαν «να μπει ένα τέλος σε όλες τις εκδηλώσεις με ταυρομαχίες και τα αιματηρά φεστιβάλ».
Το Pacma, που ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια, κινητοποιεί όλο και περισσότερους ακτιβιστές και διαδηλωτές και κατάφερε να συγκεντρώσει 284.000 και πλέον ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
Ζητά την απαγόρευση των ταυρομαχιών καταγγέλλοντας την ίδια στιγμή και τη σκληρότητα που επιδεικνύεται σε βάρος των ζώων και σε άλλα θεάματα όπως την φωτιά που βάζουν στα κέρατα των τρομοκρατημένων ταύρων στις παραδοσιακές γιορτές που γίνονται σε πόλεις και χωριά.
Η πορεία πέρασε μπροστά από το ισπανικό κοινοβούλιο και η Αθουθένα Περές, υπάλληλος ηλικίας 36 ετών, κρατούσε ένα πλακάτ όπου μπορούσε να διαβάσει κανείς «ταύροι και Βουρβόνοι στο μουσείο» καταδικάζοντας τόσο τις ταυρομαχίες όσο και τη μοναρχία.
«Μου φαίνεται πως το να κάνει κανείς ένα ζώο να υποφέρει για διασκέδαση πρέπει να απαγορευτεί από την νομοθεσία μας», δήλωσε η κάτοικος της Μαδρίτης.
Πριν από τέσσερα χρόνια, η Καταλωνία είχε απαγορεύσει τις ταυρομαχίες. Τα τελευταία χρόνια πολλές πόλεις περιοχές και περιφέρειες υιοθέτησαν μέτρα με στόχο την κατάργηση των ταυρομαχιών.
Οι προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων κατήγαγαν μια σημαντική νίκη την Άνοιξη, όταν η κοινότητα της Καστίλης και Λεόν (βόρεια) ανακοίνωσε «την απαγόρευση της θανάτωσης του ταύρου δημοσίως κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτών».
Η εφημερίδα El Pais έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι το 2015, 1.736 ταυρομαχίες και γιορτές με ταύρους οργανώθηκαν στην Ισπανία, ήτοι 132 λιγότερες σε σχέση με το 2014.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΦΩΤΟ: AFP, AP, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση