GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταγόνα - σταγόνα οι περικοπές συντάξεων!

Το μαρτύριο των μειώσεων για τους συνταξιούχους δεν έχει τελειωμό. Τον Οκτώβριο – με τον τρίτο κύκλο της αναπροσαρμογής των επικουρικών...


Το μαρτύριο των μειώσεων για τους συνταξιούχους δεν έχει τελειωμό. Τον Οκτώβριο – με τον τρίτο κύκλο της αναπροσαρμογής των επικουρικών συντάξεων 30.000 συνταξιούχων - θα ολοκληρωθούν οι μειώσεις των επικουρικών, ενώ τον ίδιο μήνα ξεκινά η παρακράτηση των αναδρομικών για τα επιπλέον ποσά που δόθηκαν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.
Με το πρώτο (Αύγουστος) και το δεύτερο (Σεπτέμβριος) «κύμα» μειώσεων επλήγησαν 210.000 συνταξιούχοι. Οι μισοί εξ αυτών είχαν απώλειες κάτω από 100 ευρώ και οι υπόλογοι από 100 ευρώ και πάνω.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο τρίτο «πακέτο» αναπροσαρμογής εντάσσονται οι συνταξιούχοι ειδικών κατηγοριών: πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ), οι τομείς επικουρικής ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων και Δικηγόρων (ΕΤΑΑ), ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), οι συνταξιούχοι Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ), οι συνταξιούχοι της πρώην Χωροφυλακής (ΤΕΑΕΧ).
Ταυτοχρόνως το υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιό του καθόρισε το ύψος των μειώσεων που θα επιβληθούν από τον Οκτώβριο σε πρώην τραπεζοϋπαλλήλους – δικαιούχους προσυνταξιοδοτικών παροχών.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται μέγιστη μείωση της τάξης του 21% ενώ ορίζεται ότι καμία σύνταξη δεν θα πέσει κάτω από τα 620 ευρώ μεικτά.
Η εγκύκλιος αφορά την αναπροσαρμογή των προσυνταξιοδοτικών παροχών 11.000 πρώην τραπεζοϋπαλλήλων της Εμπορικής, της πρώην Πίστεως (νυν Alpha) και της Αττικής Τράπεζας που αποχώρησαν με το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), αλλά και ασφαλισμένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
Η παρακράτηση
Στο μεταξύ τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε με την αρχική θέση του υπουργείου Εργασίας για είσπραξη -αναδρομικά- των μειώσεων, που αντιστοιχούσαν στους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο, οπότε και εφαρμόστηκαν οι νέες επικουρικές.
Η παρακράτηση των αναδρομικών σε τρεις δόσεις (Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο) θα οδηγούσε σε μηδενισμό των συντάξεων, αυτούς τους μήνες, τουλάχιστον για 60.000 συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση