GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάρλοτ - Ειρηνική διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα, εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, για να διαμαρτυρηθούν κα...


Για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα, εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας σε βάρος των Αφροαμερικανών λίγη ώρα αφότου η αστυνομία έδωσε τελικά στη δημοσιότητα δύο βίντεο από το επεισόδιο στο οποίο σκοτώθηκε ο 43χρονος Κιθ Σκοτ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προειδοποιώντας ότι θα συλλάβει όποιον δεν το τηρήσει. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της αστυνομίας διαλύθηκε, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Τα δύο βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία δεν έλυσαν πάντως το μυστήριο για το αν ο Σκοτ κρατούσε ή όχι όπλο όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Κερ Πάτνεϊ παραδέχτηκε ότι οι εικόνες αυτές είναι "ανεπαρκείς" και δεν αποδεικνύουν ότι το θύμα οπλοφορούσε, όμως υποστήριξε ότι οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους άλλα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση τους.

Η οικογένεια του Σκοτ αμφισβητεί έντονα τους ισχυρισμούς της αστυνομίας για την ύπαρξη όπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση