GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάση εργασίας την Παρασκευή αποφάσισαν οι δάσκαλοι

Στάση εργασίας (12 - 2, 2 - 4) και συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσι...


Στάση εργασίας (12 - 2, 2 - 4) και συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι «το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τον κατ' ευφημισμό "Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου" και την ανάπτυξη του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής (ρυθμίσεις νόμου για την έρευνα, υπουργικές αποφάσεις για το ωράριο των νηπιαγωγών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου) έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του και έχει προχωρήσει σε μια σειρά αποφάσεων και κινητοποιήσεων που στοχεύουν στην ανατροπή των νομοθετημάτων που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν το δημόσιο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και το εναρμονίζουν πλήρως στις εντολές του ΟΟΣΑ και τη λογική των σκληρών περικοπών δαπανών και προσωπικού στη δημόσια εκπαίδευση».
Η ανακοίνωση συνεχίζει, αναφέροντας, ότι «με προμετωπίδα την επιτακτική ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης όλων των μόνιμων διορισμών που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση παλεύουμε, με κάθε μέσο, απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σύνταξη πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία που διαφυλάσσουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, συνεντεύξεις τύπου, επιστολές προς γονείς, ενημερώσεις συλλόγων, ενώσεων και ομοσπονδιών γονέων, για την ανάδειξη των δυσμενών επιπτώσεων του σχολείου των περικοπών πόρων και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, που δημιουργεί η κυβέρνηση».
Τα αιτήματα της Δ.Ο.Ε. όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση είναι:
•Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
•14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.
• Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
•Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία.
•Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
•Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
•Μείωση διδακτικής ύλης.
•Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση