GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φροντίδα εν κινήσει: Η πρώτη κινητή μονάδα υγιεινής για άστεγους

Ξεκινά τη λειτουργία της η πρώτη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για άστεγους, «Φροντίδα εν κινήσει». Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτο...


Ξεκινά τη λειτουργία της η πρώτη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για άστεγους, «Φροντίδα εν κινήσει».

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΜΚΟ PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας, «βρισκόμαστε στη φάση της προετοιμασίας, με εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει την κινητή μονάδα και χαρτογράφηση όλων των σημείων, όπου θα σταθμεύει».

Η PRAKSIS είχε μαζί με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την ιδέα της κινητής μονάδας. Το λεωφορείο που στεγάζει τη μονάδα παραχώρησε ο ΟΑΣΑ, ενώ η ΟΣΥ ανέλαβε να το μετατρέψει σε κινητή μονάδα.

«Κατορθώσαμε να φτιάξουμε μια μονάδα, όπου ήταν στοίχημα η συμμετοχή τόσων φορέων. Επίσης, αποτελεί την πρώτη κινητή μονάδα για άστεγους σε όλη την Ευρώπη, οπότε θέλαμε να είμαστε πλήρως κατοχυρωμένοι και έτοιμοι για τη λειτουργία της», παρατηρεί ο κ. Αντύπας.

Το λεωφορείο θα κάνει στάσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά και θα δίνει στους άστεγους, παροχές προσωπικής υγιεινής και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το όχημα θα στελεχωθεί με κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση