GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Τελευταία ελπίδα ειρήνης η εκεχειρία που συμφώνησαν ΗΠΑ - Ρωσία

Ηρεμία επικρατεί  στη Συρία, στις κύριες περιοχές συγκρούσεων, έπειτα από την έναρξη εφαρμογής της παύσης των εχθροπραξιών από τις 19:0...


Ηρεμία επικρατεί  στη Συρία, στις κύριες περιοχές συγκρούσεων, έπειτα από την έναρξη εφαρμογής της παύσης των εχθροπραξιών από τις 19:00 χθες  το απόγευμα.
Με μια πρώιμη εκτίμηση της τήρησης της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ και Ρωσία, η εκεχειρία τηρείται, αν και σε κάποιες νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας υπήρξαν βομβαρδισμοί  και από τις δυνάμεις των ανταρτών και από τις κυβερνητικές δυνάμεις στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας.
Η έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία συνέπεσε με μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων, το Εΐντ αλ-Αντχά.
Όπως τόνισε το ρωσικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που εξέδωσε, βασίζεται στις ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους "στην μετριοπαθή αντιπολίτευση" της Συρίας για να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με την παύση των εχθροπραξιών.
Επιπρόσθετα ανέφερε πως η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι θα ξεκινήσει άμεσα, διαμέσω της βόρειας οδού Καστέλο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Συρία  "ενδέχεται να είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί" η χώρα.
"Πιστεύουμε πως η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση για τον πόλεμο είναι εν τέλει μια πολιτική λύση" τόνισε ο Κέρι, σημειώνοντας πως οι αρχικές αναφορές δείχνουν μείωση των βίαιων συγκρούσεων, έπειτα από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για παύση των εχθροπραξιών.
Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο 300.000 και πλέον ανθρώπων από τότε που ξέσπασε, στις 18 Μαρτίου του 2011, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για σχεδόν 9.000 νεκρούς μέσα σε περισσότερο από ένα μήνα.
Έως τις 12 Σεπτεμβρίου, 301.781 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τους οποίους 86.692 ήταν άμαχοι ανάμεσά τους 15.099 παιδιά, τονίζει η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο, αναλύοντας τον νέο απολογισμό της.
Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν 3.645 που δεν έχουν αναγνωριστεί, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο στρατιωτικών, πολιτικών και ιατρικών πηγών σε όλη τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση