GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς νοσοκομεία, νερό και προμήθειες το ανατολικό Χαλέπι των ανταρτών

Μια μαζική επιχείρηση του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της Ρωσίας, είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στην ανατολική πλευρά...


Μια μαζική επιχείρηση του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της Ρωσίας, είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, για την ανακατάληψή της, έπειτα από την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη εβδομάδα.

Τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντάρτες επλήγησαν σήμερα τα χαράματα από αεροπορικές επιδρομές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν προσωρινά να λειτουργήσουν. Στο μεταξύ, αξιωματούχοι των ανταρτών δήλωσαν πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δίνουν χερσαίες μάχες με τους αντάρτες σε διάφορα μέτωπα στο Χαλέπι. 

Τριάντα γιατροί για 250.000 ανθρώπους έχουν απομείνει στον σφυροκοπούμενο ανατολικό τομέα του Χαλεπιού. Σύμφωνα με την Συριακή-Αμερικανική Ιατρική Ένωση (Syrian American Medical Society, SAMS) η οποία λειτουργεί σε περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση, τα εναπομείναντα νοσοκομεία έχουν έλλειψη σε εξοπλισμό και φάρμακα άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση πολλών τραυματισμών, ενώ υπάρχουν καύσιμα για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες των νοσοκομείων για 20 μέρες. Υπάρχουν ένας μαιευτήρας και δύο παιδίατροι για να φροντίσουν έγκυες γυναίκες και 85.000 παιδιά, πρόσθεσε.

Η οργάνωση κατέγραψε περισσότερους από 280 νεκρούς τις τελευταίες τρεις μέρες στο ανατολικό Χαλέπι, καθώς και 400 τραυματίες, ανάμεσα τους 61 παιδιά, μόνο την Κυριακή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απηύθυνε έκκληση για την απομάκρυνση ασθενών και τραυματιών από το ανατολικό Χαλέπι μέσω ασφαλών διαδρόμων, προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Ανώτερος αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε πως οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται επίσης πως διεξάγουν προετοιμασίες για να εξαπολύσουν και άλλες χερσαίες επιθέσεις σε κεντρικούς τομείς της πόλης, η οποία είναι διαιρεμένη σε ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Άλλος αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται επίσης στον προσφυγικό καταυλισμό Χανταράτ που ελέγχεται από την κυβέρνηση και βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια του Χαλεπίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση