GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο έως το βράδυ η μεγάλη φωτιά στη Θάσο

Η εκτίμηση ότι μέχρι τη δύση του ηλίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τεθούν σε πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στ...


Η εκτίμηση ότι μέχρι τη δύση του ηλίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τεθούν σε πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στη Θάσο, είναι το συμπέρασμα της ευρείας σύσκεψης φορέων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι τέσσερεις βουλευτές της Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και οι φορείς του νησιού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι το σύνολο σχεδόν των εναέριων δυνάμενων της χώρας αυτή τη στιγμή επιχειρεί πάνω από το νησί της Θάσου σε μια προσπάθεια να τεθούν σε πλήρη έλεγχο οι φωτιές και να μην υπάρξει μεγαλύτερη επιδείνωση της ήδη δύσκολης υφιστάμενης κατάστασης, κυρίως στους ορεινούς οικισμούς. Επίσης, στο νησί της Θάσου βρίσκονται περισσότερα από 80 πυροσβεστικά οχήματα και περισσότεροι από 120 πυροσβέστες που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, συνεπικουρούμενοι από τους εθελοντές και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια συνολικής εκτίμηση της κατάστασης από τη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι έχει συνολική εικόνα των πυρκαγιών υπογραμμίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Επίσης, σημείωσε, ότι το νησί της Θάσου έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταβολή αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε με έμφαση ότι με την κατάσβεση όλων των εστιών θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Σημειώνεται ότι εκτιμάται πως έχουν καταστραφεί ολοσχερώς χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα και δεκάδες εκατοντάδες κυψέλες με μελίσσια, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το μέγεθος της παρθένας δασικής έκτασης που αποτεφρώθηκε.

Ο δήμαρχος Θάσου έθεσε και το θέμα της διάθεσης χρημάτων για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων καθώς όπως εκτίμησε, οι πρώτες βροχές πιθανόν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στα παραθαλάσσια χωριά και τους οικισμούς από τον τεράστιο όγκο λάσπης και φερτών υλικών που κατέβουν από τα βουνά.

Δείτε το βίντεο από το kavalanews.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση