GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκατίνιασμα τρόμου Κλίντον-Τραμπ!

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη  Και οι δύο ελάχιστοι για το ύπατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών Το debate-παρωδία απεκάλυψε τη γυμνή Ανθρωπ...


Από τον Νάσο Τσαγκανέλη 

Και οι δύο ελάχιστοι για το ύπατο
αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών

Το debate-παρωδία απεκάλυψε
τη γυμνή Ανθρωπότητα από ηγέτες


Τους είδαν –όπως λένε τα εκεί ΜΜΕ- περίπου 100 εκ. άνθρωποι.
Υψίστη τιμή, που ΔΕΝ άξιζαν.

Τους είδαν και έμειναν άναυδοι. Σοκαρισμένοι.
Πολλοί, τα έβαλαν με τον εαυτό τους. Που έχασαν την ώρα τους…

Οι μισοί (εκτός Αμερικής) τρόμαξαν.

Έζησαν, τη διαπίστωση-εφιάλτη (σε ζωντανή σύνδεση) ότι ο κόσμος ξέμεινε από αυθεντίες.

ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ!

Έτσι, εξηγείται η σημερινή εικόνα μίας ραγισμένης ανθρωπότητας.
Ένας πλανήτης που ταλαντεύεται και κινδυνεύει υπό την ηγεσία των ανίκανων.


Και τι δεν ζεις;

Κάθε μέρα, πόλεμοι. Μίσος. Πρόσφυγες.

Κάθε ώρα, –και παντού- ανατινάξεις, αποκεφαλισμοί. Φονική τρομοκρατία.

Κάθε λεπτό, βομβαρδισμοί. Που κομματιάζουν παιδάκια.

Κάθε στιγμή, ένας κόσμος αποδεκατισμένος. Ανήμπορος. Υποταγμένος στις ορέξεις των λεφτάδων. Θέλει δεν θέλει…

Το ίδιο ισχύει για όλους. Πολιτικούς και πολίτες.

Όσο και αν ενοχλεί, αυτή είναι η αλήθεια.

Γιατί, δεν είναι έτσι;

Κάποτε ο κόσμος είδε και συγκλονίστηκε την ποιότητα πραγματικών ηγετών.

Το debate Κέννεντυ-Νίξον που έγραψε ιστορία.

Τώρα, βλέπουν ανθρωπάκια.

Που κραυγάζουν, αντί να συζητούν.

Που βρίζουν, αντί να δίνουν λύσεις.

Που ξεκατινιάζονται. Σαν τις κυράτσες όταν απλώνουν εσώρουχα στην αυλή.

Τι άλλο να πεις, από το Θεέ μου τι άλλο μας περιμένει;

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα σε τεταμένο κλίμα και με διαρκείς αντεγκλήσεις διεξήχθη το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό debate μεταξύ των δύο δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία.

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τράμπ προσπάθησαν να αντικρούσουν ο ένας τα επιχειρήματα του άλλου σε μια σειρά ζητημάτων όπως, εξωτερική πολιτική, τρομοκρατία, οικονομία, μεταναστευτικό, αλλά και στο μείζον θέμα για τις ΗΠΑ, αυτό της αστυνομικής και όπως φαίνεται επί 90 λεπτά κατάφεραν να «κερδίσουν» ένα κοινό περίπου 100 εκατ. τηλεθεατών, όπως τουλάχιστον αναφέρουν ήδη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δε συντονιστής Λέστερ Χολτ δυσκολεύτηκε πολύ να ελέγξει τη ροή της συζήτησης, με τους υποψήφιους να είναι συχνά ανεξέλεγκτοι και να αλλάζουν συνεχώς και απροειδοποίητα θέμα, για παράδειγμα από την εμπορική πολιτική στο Ισλαμικό Κράτος, με τον Τραμπ να κατηγορεί την Κλίντον ότι αποκαλύπτει στον εχθρό πώς σχεδιάζει να τον αντιμετωπίσει.

Κλίντον και Τράμπ αφού χαιρετήθηκαν και αντάλλαξαν χειραψία χαμογελώντας, δεν άργησαν να περάσουν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία υπεραπλουστευτικές και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει.

Οι δύο υποψήφιοι γενικά διέκοπταν η μία τον άλλον και αντιστρόφως συνεχώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης και αλληλογακατηγορούνταν για σειρά ζητημάτων.

Ο Τραμπ κατηγόρησε την Κλίντον ότι έχει ελάχιστα πράγματα για τα οποία μπορεί να υπερηφανευτεί παρότι βρίσκεται στη δημόσια ζωή επί δεκαετίες ενώ αντάλλαξαν κατηγορίες περί ψευδών και διαστρεβλώσεων και κάλεσαν τους τηλεθεατές να πάνε στους ιστοτόπους τους για να μάθουν τα γεγονότα.

Η Κλίντον του απευθυνόταν με το μικρό του όνομα· ο Τραμπ την προσφωνούσε υπουργό Εξωτερικών Κλίντον.

Ο Τραμπ «πραγματικά άρχισε την πολιτική του δράση βασιζόμενος σε ένα ρατσιστικό ψέμα, ότι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας μας δεν είναι αμερικανός πολίτης. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για αυτό. Αλλά επέμενε. Επέμενε επί χρόνια και χρόνια», ανέφερε η Κλίντον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την κατηγορία του ότι ήταν η αποτυχημένη εκστρατεία της Κλίντον το 2008 που ήγειρε το ζήτημα—κάτι που έχει αποδειχθεί ότι δεν αληθεύει.

«Κανένας δεν έθετε το ζήτημα πιεστικά, κανένας δεν νοιαζόταν (…). Ήμουν ο μόνος που τον ανάγκασε να παρουσιάσει το πιστοποιητικό γέννησής του και νομίζω έκανα καλή δουλειά», είπε.

«Έχω μια αίσθηση ότι θα κατηγορηθώ για τα πάντα», είπε η Χίλαρι Κλίντον, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το χρίσμα ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ. «Γιατί όχι;», ήταν η αντίδραση του μεγιστάνα των ακινήτων και αστέρα των ριάλιτι που διεκδικεί για πρώτη φορά αιρετό αξίωμα.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, η NAFTA, έχει πολλά και σοβαρά ελαττώματα και πρόσθεσε πως η Κλίντον θα όφειλε να τα είχε αντιμετωπίσει η ίδια εδώ και χρόνια.

Το κάνεις αυτό επί 30 χρόνια, γιατί μόλις άρχισες να σκέφτεσαι λύσεις τώρα; είπε, απευθυνόμενος στην υποψήφια των Δημοκρατικών ο μεγιστάνας των ακινήτων.

Η ανταλλαγή φραστικών πυρών συνεχίστηκε σε πρώτη φάση για την οικονομία, με τον Τραμπ να λέει ότι «θα ανακτήσω τις θέσεις εργασίας μας, εσύ δεν μπορείς να το κάνεις».

Το οικονομικό σχέδιο της Κλίντον είναι «όλο λόγια, καθόλου ουσία, ακούγεται ωραίο αλλά δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα ποτέ».

Ανταποδίδοντας την επίθεση επί προσωπικού, η Κλίντον έκρινε ότι «ο Ντόναλντ ζει στον δικό του κόσμο».

Ο Τραμπ χλεύασε το γεγονός ότι στον ιστότοπο της εκστρατείας της Κλίντον περιγράφεται το πώς θα αντιμετωπίσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον εγώ έχω ένα σχέδιο, ανταπάντησε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ακόμη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε πως η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, η Fed, δεν κάνει τη δουλειά της και διαδραματίζει έναν πολύ πολιτικό ρόλο.

Ο Τραμπ είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον οποίο υποβάλλεται. Τόνισε ότι τελεί υπό φορολογικό έλεγχο επί σχεδόν 15 χρόνια και του έχει γίνει «τρόπος ζωής σχεδόν».

Πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει το πόσους φόρους πλήρωσε μόλις η Κλίντον δώσει στη δημοσιότητα πάνω από 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επανερχόμενος στο ζήτημα του πώς χειριζόταν τις επικοινωνίες της όταν ήταν ΥΠΕΞ.

Η Κλίντον επιτέθηκε στον Τραμπ όσον αφορά τα φορολογικά του, λέγοντας ότι για άλλη μια φορά παλινωδεί. Υπάρχουν δημοσιεύματα περί του ότι ο μεγιστάνας οφείλει εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και σε ξένες τράπεζες και μάλλον ο Τραμπ δεν θέλει οι Αμερικανοί να γνωρίζουν πόσα λίγα κατέβαλε σε φόρους, σημείωσε.

«Πρέπει να υπάρχει κάτι αληθινά σημαντικό, αν όχι τρομερό, που προσπαθεί να κρύψει», υποστήριξε η υποψήφια των Δημοκρατικών αναφερόμενη στη φορολογική δήλωση του Τραμπ και συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι θα τη δώσει ποτέ στη δημοσιότητα.

Αυτή είναι η πρώτη τηλεμαχία της 68χρονης Κλίντον με τον 70χρονο Τραμπ. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο.

Ο συντονιστής της συζήτησης Λέστερ Χολτ δυσκολεύτηκε πολύ να τιθασεύσει τους υποψήφιους, οι οποίοι περνούσαν συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο—από την οικονομία στο Ισλαμικό Κράτος και το «χάος τη Μέση Ανατολή» τις αλληλοκατηγορίες για την έλλειψη διαφάνειας και ούτως καθεξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση