Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

  Ένωση Κεντρώων: Να αποκτήσουν οι τηλεοράσεις κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ


  Η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της, σχολιάζει το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας πως «Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι το ήμισυ των μετοχών του κάθε τηλεοπτικού σταθμού να δοθεί σε ιδρύματα πανεπιστημιακά, ευαγή, εκκλησία της Ελλάδος, δήμους, οργανισμούς κοινής ωφέλειας.» Αλλά και πως στόχος είναι «να μειωθεί η απόλυτη κυριαρχία του κάθε επιχειρηματία και να αποκτήσουν οι τηλεοράσεις κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ».

  Καλεί επίσης την κυβέρνηση, να εξετάσει τις προτάσεις της, πριν οδηγηθούν σε έναν φαύλο κύκλο στο πεδίο των τηλεοράσεων.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Παρουσιάζονται τέσσερις επιχειρηματίες να διεκδικούν άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι το ήμισυ των μετοχών του κάθε τηλεοπτικού σταθμού να δοθεί σε ιδρύματα πανεπιστημιακά, ευαγή, εκκλησία της Ελλάδος, δήμους, οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Στόχος μας είναι να μειωθεί η απόλυτη κυριαρχία του κάθε επιχειρηματία και να αποκτήσουν οι τηλεοράσεις κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ.

  Καλό είναι η κυβέρνηση, να εξετάσει αυτές μας τις προτάσεις πριν μπούμε σε νέο φαύλο κύκλο στο πεδίο των τηλεοράσεων. Επίσης, να εξεταστεί σοβαρά η δυνατότητα να παραμείνουν σε λειτουργία και η μη αδειοδοτηθείσες τηλεοράσεις, αφού βεβαίως καταβάλλουν, ίδια ποσά με αυτά που θα δώσουν οι αδειοδοτηθέντες. Το μεγαλείο μιας κυβέρνησης είναι να βρίσκει λύσεις κοινής αποδοχής και όχι να επιμένει στις απόψεις της.»

   

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ένωση Κεντρώων: Να αποκτήσουν οι τηλεοράσεις κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr