GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη μέρα κάτοικοι και πυροσβέστες στη Θάσο - ΒΙΝΤΕΟ

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Θάσου που δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών που πλήττουν το νη...


Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Θάσου που δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών που πλήττουν το νησί, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τα μεσάνυχτα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών και την πορεία των έργων κατάσβεσης και τόνισε ότι από τη θέση του θα εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος κίνδυνος. Ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε τον Ιούνιο το νησί της Θάσου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται στον Πρίνο.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα ξεκίνησαν και πάλι τις ρίψεις νερού από αέρος σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτα όλο το βράδυ.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επιθεωρούν από αέρος με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τις φωτιές του νησιού, και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Θάσου, στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκανε λόγο για μια δύσκολη νύχτα που όμως επιχειρησιακά εξελίχθηκε καλά, καθώς η φωτιά δεν προχώρησε σε περιοχές ώστε να τεθούν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές και αγροτικές υποδομές. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο βράδυ επικεντρώθηκε στους ορεινούς οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι του Πρίνου, όπου κάηκαν κάποια σπίτια περιμετρικά των οικισμών, χωρίς όμως να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, καθώς από χθες το πρωί είχαν εκκενωθεί τα δύο χωριά. Επίσης, επέστρεψαν οι μοναχές στα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και Αρχαγγέλου που είχαν απομακρυνθεί χθες το απόγευμα.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ δεν κρύβει την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και σημειώνει ότι σήμερα ο συντονισμός της κρατικής μηχανής είναι καλύτερος και ουσιαστικότερος αφού έχουν αυξηθεί τα επίγεια και εναέρια μέσα κατάσβεσης.

 

Δείτε το βίντεο από το kavalaportal:

 

Δείτε το βίντεο από το kalavalanews.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση