GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη:Το άλογο της... ανακύκλωσης

Είναι φτιαγμένο από αμορτισέρ, εξατμίσεις, κομμάτια από κινητήρες αυτοκινήτων, κουτάλες και ό, τι άλλο παλιοσίδερο καταλήγει στην ανακύ...


Είναι φτιαγμένο από αμορτισέρ, εξατμίσεις, κομμάτια από κινητήρες αυτοκινήτων, κουτάλες και ό, τι άλλο παλιοσίδερο καταλήγει στην ανακύκλωση. Το 300 κιλών μεταλλικό άλογο, σε φυσική διάσταση, που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο, απέναντι από τον πύργο του ΟΤΕ, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την ανακύκλωση και το αστικό περιβάλλον, τραβάει όλα τα βλέμματα των επισκεπτών της 81ης ΔΕΘ.
«Είναι μάλλον από τα πολυφωτογραφημένα σημεία της φετινής διοργάνωσης, αφού πάρα πολλοί στέκονται δίπλα στον "Κοκκίνη", όπως τον ονομάσαμε και ποζάρουν για μία φωτογραφία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ανν Σουρβίλ (Anne Surville), διευθύντρια του εμπορικού τμήματος της «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ», που τοποθέτησε το εντυπωσιακό έκθεμα, φιλοτεχνημένο από τον Σπύρο Κοντούλη, από τον Αλμυρό Βόλου.
Όπως εξηγεί, πρόκειται για το δεύτερο άλογο που φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Κοντούλη για την εταιρεία και κατασκευάσθηκε με υλικά τα οποία επέλεξε ο ίδιος από τους σωρούς με παλιοσίδερο, που προέρχονται από την ανακύκλωση μετάλλων (ανακύκλωση αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών, παλαιών ειδών οικιακής χρήσης, μεταλλικών υπολειμμάτων από την διαδικασία παραγωγής βιομηχανιών, επεξεργασίες μετάλλων, μηχανές, κ.α).
«Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η ανακύκλωση δεν είναι κάτι βαρετό, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε κάτι όμορφο, σε ένα αντικείμενο τέχνης» προσθέτει η κ. Σουρβίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση