GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάμπρα & Σατίλα... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! 34 χρόνια από τη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! 34 χρόνια από τη...
γενοκτονία στη Σάμπρα και Σατίλα...
Τον Ιούνη του 1982, το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο.
Τον Αύγουστο του 1982, ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Βηρυτό.
30 Αυγούστου, οι Φενταγίν με τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ, αναχωρούν από την πολιορκημένη Βηρυτό με ελληνικά πλοία που διαθέτει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα ναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα. Ο εγκληματίας Σαρόν καλεί τα στρατεύματά του να μην μείνει κανείς ζωντανός στα δύο στρατόπεδα προσφύγων για αμάχους (παιδιά και γυναίκες).
Στις 18 Σεπτέμβρη, η καταμέτρηση των νεκρών (μόνον γυναικόπαιδα) ξεπέρασαν τα 3.500 αθώα θύματα των σιωνιστών...
Για τους διεθνείς οργανισμούς και σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης (12/8/1949), αυτή η ναζιστική επιχείρηση δολοφονίας γυναικών και παιδιών, προσδιορίστηκε ως «έγκλημα γενοκτονίας».
Ένα ακόμη έγκλημα του σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, του χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, που παραμένει ατιμώρητο! 
Εκείνες τις δύσκολες περιόδους για το Παλαιστινιακό κίνημα, ο ελληνικός λαός και ο τότε πρωθυπουργός του έδωσαν έναν μεγαλειώδη αγώνα συμπαράστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης.
Στις 30 Αυγούστου 1982, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Τρίπολης του Λιβάνου ο Γιάσερ Αραφάτ μαζί με τους Φενταγίν της επανάστασης, με ελληνικό πλοίο.
Οι μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ευθύνη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου και ενάντια στους συνένοχους «πολιτισμένους» ηγέτες της δύσης, θα φθάσουν στην Αθήνα.
Οι παγιδευμένοι Φενταγίν, χωρίς νερό, τρόφιμα και δοκιμαζόμενοι από τα φονικά όπλα των ΗΠΑ, αντιστεκόμενοι από τις 14 Ιούνη, θα βρουν την «έξοδο» και καταφύγιο στην Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Από τους δυτικούς ηγέτες, μόνον ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Ιταλίας Σάντρο Περτίνι, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες που του παρείχε το Σύνταγμα της χώρας του, θα συμπαρασταθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η Μελίνα Μερκούρη, πρωτοστάτησε κι αυτή σ’ αυτή την προσπάθεια να διασωθούν οι Φενταγίν της Επανάστασης, ορκιζόμενη «να καρφώσει την Παλαιστινιακή σημαία στην Ιερουσαλήμ», την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Τότε, ο "εθνάρχης" της δεξιάς, ο Καραμανλής, συμβούλευε να μην αναμειχθούμε ως Ελλάδα, τονίζοντας στον Ανδρέα Παπανδρέου: «τα μεγάλα είναι για μεγάλους».
Κι όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου υποδέχτηκε ο ίδιος τους Παλαιστίνιους αντάρτες και τον Γιάσερ Αραφάτ στο Φάληρο. Μια «υποδοχή» που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ελληνική σύγχρονη ιστορία.
Την ιστορία για την οποία θέλουν να μας επιβάλλουν τη λήθη…
Σ’ αυτούς την απάντηση έδινε ο Ανδρέας Παπανδρέου: Λαοί που δεν έχουν μνήμη, δεν έχουν μέλλον!

Υ.Γ.

Όταν βρεθείς στον τόπο μαρτυρίου του Παλαιστινιακού λαού για να αφήσεις ένα λουλούδι, νιώθεις πλάι σου ζωντανούς τους νεκρούς, τα γυναικόπαιδα που δολοφόνησαν τα σιωνιστικά στρατεύματα του κατοχικού ναζιστικού καθεστώτος, να ζητούν δικαίωση: “Ain al-Hilweh - The eye of beauty" (Το Μάτι της Όμορφης).
Όταν βρεθείς στο λιμάνι της Τρίπολης -μαζί σ' αυτή την "διαδρομή" ο Μανώλης Δημελλάς- και σε μια καφετέρια, ή το εστιατόριο καταλάβουν από τη γλώσσα πως έχουν να κάνουν με Έλληνες, ακόμη και το τώρα σε ρωτάνε για επιβεβαίωση Γιουνάν; (Έλληνες;). Στην κατάφαση ακούς "Ανδρέας Παπανδρέου"... κι έχουν περάσει τόσα χρόνια.
Η μνήμη δεν αρχειοθετείται κι οι σκέψεις σου τρυπο΄πυν το μυαλό και τη μνήμη...
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου κι η κυβέρνησή του, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ το καθεστώς του Ισραήλ (η αναγνώριση έγινε από τον Μητσοτάκη και τον υπουργό του των Εξωτερικών Α. Σαμαρά). Τουναντίον αναγνώρισε με ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ το κράτος της Παλαιστίνης (άνοιγμα πρεσβείας στην Ελλάδα)...
Κι η θλίψη σε καταλαμβάνει, σήμερα, μετά από 34 χρόνια εκείνης της γενοκτονία... η αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ έγινε με πρωθυπουργό της Ελλάδας τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου και στέριωσε από τον πρωθυπουργό της "πρώτη φορά αριστερά", τον Αλέξη Τσίπρα που διαδήλωνε τον Ιούλη του 2014 εναντίον του "κράτους τρομοκράτη", φορώντας την τιμημένη Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν στο λαιμό του...
Άλλαξαν τόσο οι καιροί... ήρθε τόσο γρήγορα η "νέα εποχή" και πολλοί χάσαμε το τρένο;
Μάλλον όχι, απλώς το "τρένο" πάτησε την πολιτική και τους πολιτικούς... το πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερο των περιστάσεων και των ευθυνών απέναντι στην πατρίδα, το λαό κι έχει αποδεχτεί "λοβοτομή" σε ότι σχετίζεται με αρχές και διεθνιστική αλληλεγγύη...

"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση