GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία - Σκληρά μέτρα για τους τζιχαντιστές προτείνει ο Σαρκοζί

Τη δημιουργία ειδικών δικαστηρίων και κέντρων κράτησης για τζιχαντιστές, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια στη Γαλλία, προτείνει ο πρώην ...


Τη δημιουργία ειδικών δικαστηρίων και κέντρων κράτησης για τζιχαντιστές, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια στη Γαλλία, προτείνει ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche (JDD).

Η ασφάλεια είναι ένα από τα ζητήματα-κλειδιά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, καθώς πάνω από 230 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις τζιχαντιστών στο γαλλικό έδαφος από τον Ιανουάριο του 2015.

Οι δηλώσεις του Σαρκοζί δημοσιεύονται μερικά εικοσιτετράωρα αφότου ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιτέθηκε σε στελέχη της γαλλικής δεξιάς, λέγοντας ότι η αντίδρασή τους στο κύμα των επιθέσεων των τζιχαντιστών δείχνει πως η αληθινή πρόθεσή τους είναι να καταστρέψουν το κοινωνικό μοντέλο της Γαλλίας.

Ο Σαρκοζί υιοθέτησε όμως ακόμη πιο σκληρή στάση στη συνέντευξή του. Πρότεινε να εγκλείονται συστηματικά οι Γάλλοι τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστές σε ειδικά κέντρα κράτησης.

«Κάθε Γάλλος τον οποίο βαρύνουν υποψίες ότι συνδέεται με την τρομοκρατία, επειδή συχνά συμβουλεύεται έναν τζιχαντιστικό ιστότοπο ή επειδή η συμπεριφορά του δείχνει πως έχει ριζοσπαστικοποιηθεί ή επειδή βρίσκεται σε στενή επαφή με ριζοσπαστικοποιημένους ανθρώπους, πρέπει προληπτικά να οδηγείται σε κέντρο κράτησης», υποστήριξε ο Σαρκοζί.

Ο Νικολά Σαρκοζί – ο οποίος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως θέτει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2017 – τόνισε πως δεν υπάρχει θέση για «νομικές καλοσύνες» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης (Ifop) οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, στη δεύτερη θέση ως προς αυτό το ζήτημα κατατάσσεται ο Σαρκοζί, στην τρίτη ο νυν Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ενώ ο Ολάντ καταλαμβάνει τη μακρινή 8η θέση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ιρβοάς, πάντως, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ίδια εφημερίδα υπογραμμίζει ότι σχεδιάζει να προτείνει εντός της εβδομάδας μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών της Γαλλίας στον Πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς.

«Δεν τάσσομαι υπέρ της δημιουργίας ειδικών φυλακών για τους τρομοκράτες (...). Η αληθινή πρόκληση είναι να απελευθερωθούν όσοι έχουν καταδικαστεί σε μικρής ή μεσαίας διάρκειας ποινές φυλάκισης», τόνισε ο Ιρβοάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση